Sunn Raw Nutella
En deilig, "sunn" Nutella som kan nytes av hele familien, når som helst!
Gir ca 3 dl, eller et normalt syltetøysglass.
Ingredienser
- 1 boks kidneybønner
- 10 dadler uten sten
- 3-4 ss raw kakao
- 1,5 dl vann (eller nøttemelk)
- 1 ts vaniljepulver
- 50 g ristede hasselnøtter
- 2 ss kakaonibs
Fremgangsmåte
Ha de ristede hasselnøttene og kakaonibs i en foodprosessor eller minihakker og kjør til de får konsistensen likt et grovt mel. Ha blandingen i en bolle, og sett til side.
Hell kidneybønnene i en sil og skyll av med vann. Ha kidneybønnene i foodprosessoren eller minihakkeren sammen med dadler, vann, kakao og vaniljepulver og kjør det til alt blander seg og den får en kremet konistens. Start med 3 ss. kakao og smak, ønsker du en mer intens kakaosmak har du i mer kakao. Tilslutt har du i de hakkede hasselnøttene og kakaonibs og bland det forsiktig inn så det bevarer sin konsistens og gir et knas til nutellaen.
Godt å vite:
Nutellaen holder seg 1 uke i kjøleskapet, i en lukket beholder.
Oppskrift av: Maria Engbjerg