Drikkevarer Matvarer Kjøkkenutstyr Gaveesker kaffe, te og sjokolade

Mat & drikke

Ta en titt på vårt store utvalg av sunn og deilig mat og drikke, eller utforsk blant de mange produktene som kan hjelpe deg til en enklere og mer bærekraftig hverdag på kjøkkenet! 

Sunne matvarer | Baking | Vegansk mat | Tørrvarer | Drikker | SmoothieMat på farten | PastaretterKjøkkenutstyr 

2200 Produkt(er)

Sunne matvarer til ethvert behov

Sunnhet er mange ting, men generelt sett forbinder mange det å være sunn med et variert kosthold, som inneholder mange deilige og næringsrike ingredienser. På denne siden finner du både mat og drikke som kan være en del av en sunn livsstil, i tillegg til mye praktisk kjøkkenutstyr som kan hjelpe deg med å spare både tid og energi i hverdagen.

I tillegg til sunn mat finner du et enormt utvalg spesialiteter og økologiske produkter som passer til spesialkost, uansett om du lever glutenfritt, laktosefritt, vegansk, vegetarisk eller noe helt annet. Produktene er spesielt utvalgt for å kunne tilby et bredt utvalg varer av beste kvalitet, som du kan nyte med god samvittighet.

I både produksjon og utvikling av produktene er det ofte fokus på både helse, god smak, kvalitet, bærekraft og klima, slik at produktene både er innbydende og deilige å spise og samtidig tar hensyn til miljøet. Du kan lese mye mer om de spennende produktene i kategorien under, hvor du også kan finne inspirasjon til hvordan du kan bruke og ha glede av dem i hverdagen.


bagning

Baking – Finn alt til baking her

Det er alltid en fornøyelse å gå inn på kjøkkenet for å lage deilige bakevarer til deg selv og dine kjære. Baking kan imidlertid utvides og eksperimenteres med gjennom bruk av spennende meltyper, alternative hevemidler, bakeformer, hevekurver og annet utstyr. Har du for eksempel prøvd å bake et kikertbrød? I denne oppskriften er brødet laget av glutenfrie havregryn, bokhvetemel og kikertmel som gir brødet en herlig smak og fantastisk smule.

På denne siden finner du også et av Norges største utvalg av glutenfritt og økologisk mel samt en hel masse utstyr til baking. Du kan for eksempel velge en brødform eller pizzaform til å bake brød og pizza i, slik at brødet holder formen bedre under stekingen. Brødformen passer perfekt til hjemmelaget rugbrød eller formfranskbrød, og pizzaformen sikrer at pizzaen blir sprø og smakfull med de små hullene i bunnen.

De fine hevekurvene fra Aurion eller Rømer lar brødet utvikle seg under hevingen, slik at deigen blir smidig og luftig. Når du tipper brødet ut på bakesteinen eller stekeplaten, får det også en fin form som det holder under stekingen, og hele hevingen gir brødet en saftig og luftig form. Hevekurvene er superegnet til å heve surdeig hvis du liker å bake surdeigsbrød eller surdeigsboller.

Kakepynt og -utstyr

Er du mer for kakebaking enn brød, kan du også finne vaniljesukker, bakepulver, kakaopulver, mel, sukker og søtningsmiddel, som du kan kombinere til en deilig og luftig kake eller kanskje en fudgy brownie med mørk sjokolade og nøtter som f.eks. som valnøtter eller hasselnøtter.

De mange forskjellige søtningsmidlene som Sukrin og Stevia gir deg god mulighet til å bake deilige kaker uten tilsatt sukker, og du kan også velge å søte bakevarene dine med dadler.

For å pynte kakene finner du fint støv fra Mill & Mortar i kategorien Kakepynt & tilbehør, som er perfekt å strø på kaker som en fin siste touch. Dette er for eksempel gullstøv, sølvstøv, bronsestøv, rødt eller blått støv fra enten bringebær, solbær eller blåbær. Du kan oppbevare den ferdige kaken i en stor boks for matoppbevaring – for eksempel en av de gjennomsiktige og praktiske eskene fra Sistema.


Vegansk mat

I Norge og resten av verden går flere og flere over til vegansk kosthold og livsstil hvert år, eller velger rett og slett å ha kjøttfrie dager hvor de spiser mest vegansk. Dette kan være av hensyn til dyrevelferd, miljø, helse eller noe helt annet, men uansett årsak vil vi i Med24.no gjerne bidra til å gjøre det enklere å velge veganske produkter. Derfor har vi et enormt utvalg av veganske matprodukter, som dekker plantebaserte drikker, tofu, kjøtterstatninger, jackfrukt, sjokolade, proteinpulver, gjærflak, søtsaker og mye mer.


Tørrvarer som mel, nøtter, gryn mm.

I hverdagen bruker du sikkert masse forskjellige tørrvarer som mel, gryn, korn, nøtter, bønner, linser og frø. For å enkelt kunne fylle opp kjøkkenskapene har vi her på Med24.no samlet et stort utvalg av akkurat disse tørrvarene. Blant utvalget finner du mange produkter som er sertifisert økologiske, glutenfrie, Nøkkelhulls-merket, veganske og Fairtrade. Noen av tørrvarene du kan velge mellom er:

  • Bønner – inkludert soyabønner, kidneybønner, azukibønner, smørbønner, svarte bønner, svarte bønner og pintobønner
  • Kikerter
  • Linser – både røde, beluga, grønne, dupuy og delte linser
  • Frø – inkludert chiafrø, linfrø, sesamfrø, nigellafrø, hampfrø, linfrø, solsikkefrø og gresskarfrø
  • Nøtter – både cashewnøtter, mandler, hasselnøtter, valnøtter, paranøtter, peanøtter, pistasjnøtter og macadamianøtter
  • Gryn, flak og kjerner av bokhvete, havre, bygg, hirse og rug
  • Perlebygg, perlespelt, couscous, bulgur og quinoa

Drikker – både varme og kalde

Kaffe, te og kakao er de varme drikkene som vi nordmenn drikker mest i de kaldere månedene, men som også nytes kalde om sommeren.

Kaffe

Faktisk er vi  i Norge et av de tre mest kaffedrikkende folkene i verden, målt etter antall kopper per innbygger. Det blir ganske mange liter til sammen fra nordmenn som elsker den mørke og bitre drikken. Kaffe er imidlertid ikke bare kaffe, og for å brygge den beste og smakfulle kaffekoppen er det viktig med bønner og malt kaffe av god kvalitet. På vår kaffeside finner du et stort utvalg av både økologisk, Fairtrade og koffeinfri kaffe, slik at du kan finne den kaffen som passer best for din smak. I kategorien finner du også hele bønner, malt kaffe, pulverkaffe og iskaffe, og under kategorien kan du lese mye mer om de ulike kaffetypene.

Te

Hvis du ikke er på kaffe-lasset, er du kanskje mer interessert i en rykende varm kopp te. Te kommer i et stort utvalg varianter med ulik smak, bryggetider og koffeininnhold. Ekte te lages for eksempel av teblader fra tebusken Camellia Sinensis, mens urtete, fruktte og rooiboste er mer presist et ekstrakt av ulike planter, blomster, frukt og røtter. Under te-kategorien finner du mer enn 10 ulike kategorier med tetyper, og under hver enkelt kategori kan du finne ut hvilken te som passer din smak.

Kakao

Både kaffe og te er relativt bitre drikker med mindre du velger å søte dem med sukker, sirup, honning eller søtningsmiddel. Til søtsuget kan du velge en varm kakao i stedet, som er en sikker vinner når det kommer til å spre hygge og god stemning. Varm kakao kan toppes med kremfløte, marshmallows eller annet deilig tilbehør, og du kan enten velge den raske løsningen med Easis Choco Drink eller lage din egen varme kakao med melk, kakaopulver og sukker.

Iskaffe

På varme dager kan både kaffe, te og kakao nytes kald som iskaffe, iste eller vanlig kakaomelk direkte fra kjøleren. De fleste teene egner seg til iste, og du kan søte dem ekstra med søtningsmiddel, rørsukker eller honning. Det samme gjelder kaffe, hvor en deilig sirup med smak av for eksempel karamell, vanilje eller hasselnøtt gir iskaffen et ekstra kick.

Kokosmelk

En spesiell type saft eller juice er det såkalte kokosvannet, som er den friske væsken fra svært unge kokosnøtter. Kokosmelk er en helt fin og ren juice som finnes i kokosnøtter før de blir helt modne. Kokosmelk inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og elektrolytter, og er lite kalorier. Faktisk inneholder kokosmelk kun 18 kalorier per 100 g, noe som gjør den egnet til å nyte som en forfriskende juice eller brus.

Smoothie

Smoothies ligner veldig på juice i smak og utseende, men i smoothies er det hele frukten, grønnsakene og bærene som blandes, så du ikke bare får juicen fra dem. Å blende en smoothie kan imidlertid være tidkrevende, og når det skal være enkelt og raskt, er en deilig smoothie fra Superfruit en god løsning.

Det er imidlertid også alltid et alternativ å lage din egen smoothie hjemme hvis du har en kraftig blender. Det er stort sett bare fantasien som setter grenser for hvilke frukter, bær, grønnsaker og krydder du kan ha i smoothien din. Typisk er det spinat, nøtter, havregryn, frø eller avokado som er med på å gi metthetsfølelse i smoothien, men du kan også booste næringsinnholdet ved å tilsette Superfruit-pulver eller proteinpulver.


Skjem bort noen du bryr deg om

Til spesielle anledninger kan det være en fornøyelse å glede andre med en fin gaveeske med godsaker. Dette kan for eksempel være en fin boks med teblader fra English Tea Shop, men også en gavepose med gourmetsjokolade fra Økoladen. Økoladen har økologisk og håndlaget sjokolade av beste kvalitet, og de ulike gaveposene finnes i følgende varianter:

  • Oransje – med elementer av karamell, lakris og konjakk
  • Blå – med elementer av peppermynte, nougat og marsipan
  • Rosa – med elementer av bringebær og lakris

De fine og eksklusive produktene fra Nicolas Vahé er også perfekte for en kombinert gavekurv. Du kan for eksempel velge favorittproduktene dine eller en blanding av delikatesser som Nicolas Vahé Salt, Nicolas Vahé The Secret Blend og Nicolas Vahé Garlic & Red Pepper. Det finnes også søte godbiter fra Nicholas Vahé, som sjokoladetrøfler eller sjokoladedekkede mandler.


Mat på farten – matpakke og piknik

picnic i natur

Mange av oss pakker matpakke hver eneste dag, som vi tar under armen eller i sekken på vei til jobb og skole. Matpakken skal være praktisk, lett å rengjøre, holde tett og samtidig være fin å se på, slik at man kan nyte maten når man tar den opp. Derfor har vi hos Med24 valgt ut ulike matbokser laget av stål eller BPA-fri plast fra Yummii Yummii og Sistema, som finnes i mange forskjellige størrelser og med ulike romoppsett.

Som litt ekstra godsaker i matpakken kan du pakke med deg en matbit eller müslibar, som både er deilig og samtidig gir gode næringsstoffer og metthet. Ellers er kjeks, riskeks og nøtter gode mellommåltid til matpakken, som fint kan passe inn i de små rommene i matboksen.

Skal du kose deg med maten på farten eller for eksempel ha en piknik i skogen eller en park, er det en enkel løsning å ta litt plastbestikk som rett og slett kastes etterpå. Dette er imidlertid ikke den mest miljøvennlige løsningen, og ved å velge engangskniver og -gafler i bjørkeved sparer du på plastavfallet. Du kan også velge det gjenbrukbare bambusbestikket fra Yummii Yummii, som er enkelt å ha med seg i vesken og kan brukes mange ganger.

Det kan også være deilig å nyte varm mat på pikniken, og til det kan du ta med en termosboks med for eksempel rykende varm suppe eller lapskaus. På denne siden finner du både isolerte termosbokser som kan holde maten varm i 4-6 timer, samt lette og deilige ferdigretter som du raskt kan tilberede og legge i termosboksen.


Varier pastarettene dine

For mange barn og voksne er den klassiske retten pasta med kjøttsaus en favorittrett, og det med god grunn. Det er imidlertid rikelig med muligheter til å variere den velkjente retten med både spennende krydder og ulike typer pasta. I tillegg til vanlig lett pasta kan du prøve økologisk pasta, fullkornspasta, pasta med spelt, tang, bokhvete, spinat, semper, brun ris, hvitløk, rug, durummel, linser, soya, ingefær, quinoa, erter eller spirulina .

Hvis du ønsker å inkludere ekstra grønnsaker i pastarettene dine, kan du enkelt og raskt lage dine helt egne krøllete nudler og spaghettilignende grønnsakstråder med en Spiralizer. På denne måten får du raskt fersk og sunn grønnsakspasta, og du kan erstatte vanlig spaghetti med grønnsaksspaghetti laget av for eksempel gulrøtter, squash, pastinakk, søtpoteter eller en annen grønnsak du ønsker.


Kjøkkenutstyr

I tillegg til mat og drikke har vi et stort utvalg av kjøkkenutstyr og husholdningsartikler. Dette er både i forhold til matoppbevaring og matlaging, og mange av produktene har enten som mål å gjøre hverdagen din enklere og mer praktisk, eller mer bærekraftig – ofte en kombinasjon av begge!

Blant sortimentet finner du elektronisk utstyr som kjøkkenvekter, eggekokere og juicere, men også diverse andre verktøy som kan hjelpe deg med matlagingen.

Vår kategori av produkter til husholdningen utvides stadig med nye og bærekraftige produkter som kan hjelpe deg til en mer plastfri og miljøvennlig hverdag, hvor du erstatter ulike engangsløsninger med nye innovative produkter som ofte kan gjenbrukes eller er laget av resirkulerte materialer.


Få inspirasjon og veiledning på Med24.no

I vårt artikkelunivers kan du lese guider til ulike dietter og spesialmat som kan inngå i en sunn hverdag. Ønsker du å få en mer bærekraftig hverdag kan du finne god hjelp og inspirasjon.

I tillegg står vårt erfarne og hjelpsomme personale alltid klare til å hjelpe med å svare på dine spørsmål. Her kan du møte våre eksperter og lese mer om deres kompetanse og fagfelt. Bare ta kontakt – våre fagfolk vil alltid gi deg gode råd om helse og kosthold!


Pil til toppen av siden Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

14 dagers returrett

14 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.