Sprø avokado og quinoasalat
Ingredienser
1 ½ dl quinoa (rød, sort, hvit kan alle brukes)
50 g mandler
1 økologisk grape
1 økologisk lime
1 spsk. lønnesirup
3 spsk. olivenolje
2 modne avokadoer
2 håndfuller spinat/babyspinat
Havsalt & pepper
Fremgangsmåte
Rist quinoaen kort på en tørr panne. Kok de lettristede quinoaer ca. 15 min i usaltet vann. Rør litt salt i og drypp overflødig vann fra.
Rist mandlene på en tørr panne 4-5 min. La dem kjøle litt, og hakk dem grovt.
Skjær skrellen av grapen og limen, og skjær grape- og limefiletene fri for lamellene, gjem grape- og limesaften. Vend grape- og limesaft- og fileter, ahornsirup, olje, nipp salt & pepper sammen.
Halver avokadoene, kassér stenene, og skjær kjøttet. Vend dem med grape-limedressingen. Vend quinoa og spinat i salaten og til sist mandler. Servér straks.
Oppskrift av: Urtekram