"Raw" Granola med nøtter og kjerner
Mmm.. grawnola gir en frydefull og næringsrik start på dagen. Server den med en proteinrik yoghurt, skyr, kulturmelk, biola eller yoghurt naturell. Grawnola kan serveres som frokost eller som dessert når man kjenner søtsuget. Du kan bruke alle slags flak, kjerner, nøtter, frukt og bær. Her er vår favoritt:
- 2 dl bokhvete
- 1 dl rugflak
- ½ dl grovhakkede mandler
- ½ dl grovhakkede hasselnøtter
- 1 dl revet kokos
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 ts ren kanel
- ½ ts rent vaniljepulver
- 1-2 ss agavenektar eller honning (kan sløyfes)
Rist kjerner, flak og nøtter forsiktig i en panne eller i en langpanne i ovnen ved ca 180 grader. Grawnolaen skal ha en gylden farge og en nøtteaktig duft.
Tilsett sødme fra agave nektar og rør rundt.
Tilsett deretter kokos, kanel og vaniljepulver.
Topping
Fruksalat med pære, eple. Banan, og friske blåbær med litt sitronsaft.
Kilde: Smag for livet / Pernille H. Steenberg