De lekreste Romkuler/Trøffelkuler
Romkuler laget med dadler
15 myke dadler
2-4 tsk romessens (smak til)
20 g kokosolje
2 spsk kakaopulver
75-100 g mandelmel
en håndfull ristede avskallede hasselnøtter
30 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
- Start med å utstene dadlene
- Ha hasselnøtter, dadler, kokosolje og romessens i en foodprosessor eller minihakker og blend inntil du har en ensartet masse.
- Bland kakaopulveret og den smeltede sjokolade deri.
- Tilsett mandelmel litt etter litt inntil du har en konsistens som kan trilles til kuler. Konsistensen skal være litt myk, den vil sette seg når den blir avkjølt pga både kokosoljen og sjokoladen. Sett evt massen på kjøl en 30 min, før den trilles til kuler.
- Trill trøffelkulene i f.eks. kokos, tivolistrøssel, hakkede nøtter eller lign.