3 lekre oppskrifter med FiberHUSK
Stekt flatbrød uten gluten
Oppskriften gir ca. 8 stykker
De enkleste glutenfrie flatbrødene bakt med FiberHUSK®, perfekt som tilbehør til alt fra supper og gryteretter - eller som glutenfritt sandwich- eller pitabrød. Server de myke flatbrødene med FiberHUSK® varme rett fra pannen.
Ingredienser
- 4 dl vann
- 10 gram fersk gjær
- 1 ss honning
- 20 gram FiberHUSK
- 160 gram rismel
- 160 gram potetmel
- 160 gram tapiokamel
- 1 ts salt
- Olje uten smakstilsetning til steking
- Fyll etter smak
Slik går du frem:
- Varm opp vannet i en liten kjele til det er lunkent. Tilsett gjær og honning og oppløs dem i væsken.
- Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, hell deretter væsken over og visp med en gaffel eller visp til deigen samler seg. Bruk deretter hendene - det skal bli en fin, myk, men fast deig.
- Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den heve til dobbelt størrelse.
- Ta deigen over på et rismelstrøet bord, del den i åtte like store klumper og kjevle den ut til passende størrelse.
- Varm opp en stekepanne med olje og stek pannekakene en om gangen. De skal ha ca. 2 minutter på hver side.
- Server med fyll etter eget valg.
Havrekjeks med eple, peanøttsmør og FiberHUSK®.
Oppskriften gir ca. 8 stykker
Kjeks er kanskje ikke det første du tenker på når det gjelder frokost, men med disse havrekjeksene kan frokosten lett bli en deilig kjeks. De er laget med masse havre, eple, peanøttsmør - og ekstra fiber fra FiberHUSK®. Slik kan du få en god start på dagen. Spis dem hjemme sammen med morgenkaffen, eller ta dem med deg når du skal ut av døren.
Ingredienser:
- 90 gram havregryn
- 10 gram FiberHUSK®.
- 70 gram havremel
- 1 ts salt
- ½ ts. kanel
- ½ ts. vaniljepulver
- 1 ts. bakepulver
- 1 dl eplejuice
- 2 ss honning
- 60 g peanøttsmør
- 75 ml havremelk
Slik går du frem:
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og pisk godt med en visp, enten for hånd eller på maskin.
- Forvarm ovnen til 160 grader.
- La deigen hvile i 20 minutter, og fordel den deretter i klatter på bakepapir på et stekebrett. Vær oppmerksom på at kakene ikke endrer størrelse under stekingen.
- Stek kakene i ca. 15 minutter til de er gylne.
Burgerbrød uten gluten
Oppskriften gir ca. 8 stykker
Sett hjemmelagde burgere på menyen med disse perfekt myke og smakfulle burgerbrødene. Fyll bollene med alt fra en klassisk karbonadedeig til falafel, stekt aubergine eller hva du måtte foretrekke i burgeren din. Burgerbrødene er bakt med FiberHUSK®, som hjelper deg med å få et bedre resultat på dine glutenfrie bakevarer.
Ingredienser:
- 30 gram gjær
- 250 gram lunkent vann
- 1 ss sukker
- 60 ml olje uten smakstilsetning
- 1 ss. lys eddik (lagereddik eller epleeddik)
- 4 egg
- 250 gram rismel
- 40 gram fullkorns maismel
- 15 gram FiberHUSK®.
- ½ ts gurkemeie
- ½ teskje søt paprika
- ½ teskje salt
Pynt:
1 egg
3 ss solsikkefrø
Slik går du frem:
- Løs opp gjær med vann og sukker og tilsett 2 ss. rismel. La stå i 10 minutter.
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Bland eggene med eddik og olje, tilsett deretter gjærløsningen og bland. Tilsett de tørre ingrediensene og bland deigen på laveste hastighet på mikseren eller med en håndmikser i 5-7 minutter.
- La nå deigen heve i 1-2 timer eller til den har doblet seg i størrelse.
- Form deigen til 7 boller (litt mindre enn du tror de ferdige burgerbrødene skal bli) og la dem heve i 1 time på stekebrettet. Pensle med egg, dryss over frø og stek i ovnen i 12 minutter eller til de er gylne.