Aurion

63 Produkt(er)

Aurion har som mål å skape balanse i naturen og hos mennesket

Aurion arbeider med å skape balanse gjennom å produsere næringsrike produkter av biodynamiske og økologiske råvarer

Aurion Mølle ble grunnlagt i 1974 av Jørn og Inger Ussing Larsen. To ildsjeler som begge brenner for å skape balanse mellom natur og mennesker. Jørn og Inger møtte hverandre i 1973 og delte en interesse for det biodynamiske, som på daværende tidspunkt ikke var bredt tilgjengelig på markedet. Dette var grunnstenen til Aurion. Aurion arbeider ut i fra en grunnleggende ide om ansvarlighet overfor mennesker og natur, og kjærlighet til de gode råvarene, høy ernæringsmessig og smaksmessige kvaliteter på produktene, samt balanse mellom natur og mennesker. 

Hos Med24 tenker vi på Aurion som et lokalt produkt, fordi Aurion ligger rett utenfor Hjørring i Nordjylland, bare 30 minutter fra hvor Med24 har sitt lager i Løkken. Så når du kjøper Aurion, kan du nesten si at du kjøper lokalt

Aurion arbeider ut i fra flere fokusområder: 

Sunnhet

Aurion legger stor vekt på sunnhet og derfor er deres tilgang til råvarer og produkter veldig enkel. Aurion bruker ikke tilsetningsstoffer, og heller ingen enzymer eller fargestoffer i sin produksjon av brød. Selve forarbeid og formaling gjøres på den måten at minst mulig siktes fra, for dermed å beholde så mye som mulig av næringsstoffene i kornet. Formalingen er skånsom og dermed bevares også så mye som mulig av selve proteinet. Produktene er både næringsrike, og smaker godt. 

Innovasjon

Aurion jobber kontinuerlig med å utvikler og utprøve nye produkter og teknikker. Siden Aurion startet i 1974 har innovasjon og nysgjerrighet vært drivkrafter bak Aurion. "Beigestring er tross alt det viktigste når man vil lage nyskapelse!" sier Jørn Ussing Larsen. 

Miljø og Energi

All elektrisiteten som brukes ved Aurion kommer fra vindmøller, vannet oppvarmes av solenergi, og alle motorene er tilpasset slik at de bruker minst mulig energi. Aurion fyrer utelukkende med kornavfall og dermed spares ca 40-50 tonn olje i året. Aurion har gjort det til sin merkesak å verne om miljøet og har til og med vunnet Nordjylland Amts miljøpris for sin fantastiske innsats. 

Korn og dyrkning

Aurion går ikke på kompromiss med kvaliteten av råvarene sine - kornet. Aurion arbeider tett med avlerne, og har avlere de bruker på 3. generasjon. Aurion har et avlerkorps på 50 avlere fordelt utover hele Danmark. Størstedelen av disse er danske, og faktisk går mellom 80 og 90% av alt biodynamisk korn i Danmark til Aurion. 

Møllen

Siden 1984 har Aurion hatt sin egen mølle samt renseri på sin eiendom i Hjørring, Nordjyllan. Aurion bruker 14 steinkverner, som betyr at alt kort fra Aurion er stenformalet, og dermet meget aromatisk. Mølleriet er en kompleks operasjon som ivaretar håndtering av 23 ulike kornsorter som alle krever sin egen behandling i forhold til rensing og formaling. Behandlingen av kornsortene foregår meget skånsomt, og dette er grunnen til at Aurions produkter skiller seg ut i mengden. 

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.