Aurion Svedjerugmel Ø - 1,2 kg
Aurion Økologisk Svedjerugmel - vinner av Politiken Økologisk Gull 2009
Svedjerug er en 2-årig kornart med opprinnelse i Norden som inneholder mer protein og flere kostfibre enn alminnelig rug, og gir en deilig aromatisk smak samt en god saftighet til brød. Arions Svedjerug dyrkes økologisk i Danmark og blir etter innhøsting malt til et fint fullkornsmel som du kan bruke til baking. Inneholder gluten.
Oppbevaring:
Tørt og ikke for varmt. Oppbevares ikke sammen med sterkt luktende varer.
Oppskrift med Svedjerugmel.
Ingredienser
100 g surdeig
650 g svedjerugmel
300 g speltmel
16 g salt
Denne oppskrift gir 2 brød på ca. 800 g.
Svedjerugbrødet blir best med surdeig.
Første dag
Bland 2,5 dl vann (ca. 30º) med 150 g svedjerugmel og et glass surdeig fra Aurion. Dette står og hviler et lunt sted til neste dag, ca. 12 timer.
Husk å ta ½ glass surdeig fra den første dag og oppbevar det i kjøleskapet til neste baking.
Andre dag
Bland 6 dl vann (ca. 40º) med 300 g speltmel, 16 g salt og 500 g svedjerugmel. Dette blandes sammen med deigen fra dagen før. Deigen eltes godt sammen, inntil den er myk og smidig. Deigen helles i to smurte rugbrødsformer med et rominnhold på 1,5 liter.
Brødene hever ca. 2-3 timer ved romtemperatur tildekket under et fuktig klede. Brødene skal heve ca. 2 cm opp. Stekes i en forvarmet ovn ved 200º i ca. 85 minutter til en kjernetemperatur på 98º. Du kan måle temperaturen i midten av brødet med et baketermometer.
Rugbrødet smaker deilig med smør eller med pålegg.
Innhold: 1200 g
Energi |
1340 kJ / 320 kcal |
Fett |
2,5 g |
- herav mettede fettsyrer |
0,3 g |
Karbohydrater |
55 g |
- herav sukkerarter |
1,5 g |
Kostfibre |
16 g |
Protein |
11 g |
Salt |
0 g |
Svedjerugmel*
Er * angitt ved en ingrediens betyr det at denne ingrediensen er 100% økologisk
Gluten
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.