Aurion Sorghum mel Ø - 600 g
Aurion Økologisk fullkornsmel av sorghum er naturlig glutenfritt, noe som gjør det spesielt godt egnet til baking av glutenfritt brød og kaker.
Aurion Sorghum mel er økologisk dyrket. Sorghum er naturlig glutenfritt. Sorghum er en av de eldgamle kornsortene som først nylig har blitt introdusert i Danmark. Sorghum kalles også durra og tilhører gressfamilien. Planten vokser i Sør-Europa, Afrika og Asia og er svært motstandsdyktig mot tørke. Aurion importerer økologisk durra fra Italia. Planten er fiberrik, men også glutenfri, noe som gjør durramel ideelt til baking av glutenfritt brød, kaker, kakebunner osv.
Bruk:
Sorghummel kan blandes med annet glutenfritt mel eller blandes med ikke-glutenfritt mel for å redusere gluteninnholdet.
Det kan erstatte rismel og hirsemel i oppskrifter.
Lagring:
Tørt og ikke for varmt. Ikke oppbevar sammen med sterkt luktende varer.
Innhold: 600 g
Næringsinnhold | pr. 100g |
---|---|
Energi | 1522 kJ / 359 kcal |
Protein | 11,1 g |
Karbohydrat | 69,7 g |
Fett | 3,2 g |
Energi |
1520 kJ / 363 kcal |
Fett |
3,2 g |
- herav mettede fettsyrer |
0,5 g |
Karbohydrater |
69,7 g |
- herav sukkerarter |
1,7 g |
Kostfibre |
3,7 g |
Protein |
11,1 g |
Salt |
0 g |
Sorghummel*
Er * angitt ved en ingrediens betyr det at denne ingrediensen er 100% økologisk
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.