Dansk Tang Sukkertare tørket - 20 g
Sukkertare fra Dansk tang.
Sukkertare (Saccharina latissima) en er av Norges vanligste tarer og danner skoger langs hele kysten, inkludert Svalbard. Sukkertare har et stort sammenhengende lanseformet blad.
Denne sukkertaren er håndhøstet i Kattegat.
Bruksanvisning og anvendelse:
Produktet skal varmebehandles til min. 75 °C igjennom hele produktet innen det spises.
Anvendelsesforslag:
Sukkertare kan brukes i alt fra desserter til supper. Hvis den varmes opp i ovnen til rundt 170 grader får den en karamellisert konsistens som er godt egnet til desserter. Hvis den kokes opptar taren vann og får tilbake sin naturlige konsistens, og den er velegnet til f.eks. supper, slik som man kjenner den fra det asiatiske kjøkkenet. Tørket og granulert kan tangen også brukes som et krydder og gir en umami smak.
Innhold: 20 g
Energi |
1046 kJ / 250 kcal |
Fett |
1,1 g |
- herav mettede fettsyrer |
0,5 g |
Karbohydrater |
55 g |
- herav sukkerarter |
6,0 g |
Fiber |
5,0 g |
Protein |
7,0 g |
Salt |
3,1 g |
Sukkertare
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.