Manukahonning

Manukahonning er en spesiell honning fra New Zealand som er laget av pollen fra Manukabusken.

Hva er Manukahonning? | Hvordan bruker jeg manukahonning?Slik oppbevarer du honning

16 Produkt(er)

Hva er manukahonning?

Manukahonning er en helt spesiell type honning. Manuka kommer opprinnelig fra New Zealand, der biene samler pollen fra Manuka-busken. Manuka skiller seg fra andre typer honning.

Det er det høye innholdet: MGO (metylglyoksal) som skiller den fra andre lignende produkter. MGO finnes faktisk i alle typer honning, men bare i små konsentrasjoner, der Manuka-honning har et betydelig høyere Innhold:. Manukahonning finnes i flere ulike konsentrasjoner, jo høyere konsentrasjon av MGO i honningen, desto mer MGO inneholder den.
Det er viktig å ha et MGO-nivå på over 100 og helst 400+.

På Med24.no finner du manukahonning med følgende konsentrasjoner:

- MGO 550+
- MGO 400+
- MGO 100+

Manukahonning er et 100 % naturlig næringsmiddel og egner seg derfor både til bruk på kjøkkenet og på huden.


Hvordan bruke manukahonning

Manuka kan brukes både innvortes og utvortes. Innvortes kan du spise den rett fra glasset, bruke den i te, på brød og generelt i matlaging. Manukahonning har samme smak som tradisjonell blomsterhonning.

Manukahonning tåler oppvarming

I motsetning til andre typer honning tåler Manuka-honning oppvarming og egner seg derfor bedre til for eksempel matlaging og i te. Vanlig honning mister mange av sine Egenskaper når den utsettes for varme. Dette skyldes at enzymene blir drept ved temperaturer over 40 grader. Dette er imidlertid ikke tilfellet med Manuka-honning, som tåler oppvarming. Derfor kan du nyte Manuka-honningen i en god, varm kopp te.


Holdbarhet - kan honning bli gammel?

I teorien kan honning holde seg nesten evig. Det krever imidlertid at den oppbevares i tett forseglet emballasje der luft og fuktighet ikke kan trenge inn. Honningens lange holdbarhet skyldes tre ting - det høye sukkerinnholdet (rundt 80 %), det lave vanninnholdet og noen spesielle enzymer som biene tilsetter. Disse enzymene bryter ned noe av dekstrosen i honningen og omdanner den til dekstrosesyre og hydrogenperoksid, som har egenskaper som dreper bakterier og sopp.

Som nevnt ovenfor krever dette imidlertid at honningen oppbevares i en luft- og fukttett beholder. Hvis dette ikke overholdes, kan honningen absorbere fuktighet fra luften og gi bedre vekstvilkår for bakterier og sopp.

Vi anbefaler alltid at du følger instruksjonene på produktet for utløpsdato og tips om oppbevaring.


Bivirkninger og forbehold

Manukahonning er et 100 % naturlig produkt.
Ikke gi til spedbarn under 1 år

Helsetilsynet fraråder spedbarn under 1 år å innta honning i noen form. Dette gjelder derfor også Manuka-honning. Dette skyldes at honning kan øke risikoen for botulismeforgiftning hos spedbarn, da fordøyelsessystemet deres ennå ikke kan bekjempe disse bakteriene.

Barn fra 2 år og oppover kan spise honning.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.