Urtekram Kokosnøttsukker Ø - 280 g.

1
Se alle produkter fra Urtekram Food
Varenummer: 13761

Urtekram økologisk kokossukker 280 gram

Økologisk kokossukker fra Urtekram er uraffinert kokossukker som er svært likt mørkt rørsukker i både smak og bruk. Kokossukkeret har imidlertid en varmere og mer karamellaktig sødme, noe som egner seg spesielt godt til bakverk som kaker og brownies.
Siden kokossukkeret er uraffinert, inneholder det en liten mengde mineraler og vitaminer som sink, magnesium og ulike B-vitaminer.

Hvordan lages kokossukker?

Kokossukker kommer fra kokospalmen og dens delikate blomster, som inneholder en søt nektar som kan tappes og deretter kokes ned til sukker. Resultatet er uraffinert kokossukker, som har en lavere glykemisk indeks enn vanlig hvitt sukker og derfor ikke påvirker blodsukkeret ditt i samme grad som raffinert hvitt sukker.

Du trenger ikke være redd for at kokossukkeret skal få kakene dine til å smake kokos, for kokossukker utvinnes fra kokospalmens blomster, lenge før blomsten blir til en kokosnøtt.
Kokossukker kalles også palmesukker, og fordi det er naturlig og uraffinert sukker, har det en brunaktig farge som du kanskje kjenner igjen fra brunt sukker.

Bruk:

Du kan bruke kokossukker på samme måte som vanlig hvitt sukker for å tilsette sødme og smak i matlaging og baking. Kokossukker kan også enkelt erstatte rørsukker og brunt sukker, og siden smaken er litt mer karamellisert enn hvitt sukker, kan det gi bakevarer en dypere smak.
Kokossukker kan også brukes i det salte kjøkken for å gi sødme til sauser og marinader, og det kan enkelt løses opp i ulike væsker hvis du ikke ønsker at den faste konsistensen skal knase i retten. Kokossukker har et relativt lavt smeltepunkt sammenlignet med vanlig hvitt bordsukker, så du kan enkelt varme det opp og smelte det til oppskriften din.


Perfekt for glutenallergi og diabetes

Kokossukker er naturlig glutenfritt og kornfritt, noe som gjør det velegnet for allergikere. På grunn av den lavere glykemiske indeksen kan diabetikere med fordel bruke kokossukker i stedet for vanlig hvitt sukker.

Næringsinnhold per 100 g:

Energi

1710 kJ / 400 kcal

Fett

1,0 g

- herav mettede fettsyrer

0,5 g

Karbohydrater

97 g

- herav sukkerarter

96 g

Fiber

0,8 g

Protein

1,7 g

Salt

0,18 g

Ingredienser:

Kokossukker*

Er * angitt ved en ingrediens betyr det at denne ingrediensen er 100% økologisk

Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.

Se alle produkter fra Urtekram Food
Varenummer: 13761
EU økologimærke Ø-mærket Debio Øko
EU økologimærke Ø-mærket Debio Øko

Andre kunder har også kjøpt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.