Bærekraftige forsendelser hos Med24.no

Omtanke for miljøet og bærekraftighet er en viktig fanesak hos oss. Det gjelder også på lageret vårt der vi pakker varene dine og håndterer de leveranser du mottar. Allerede i dag er alle våre forsendelsbokser FSC sertifiserte og bak vår emballasje, pakkefyll, m.m ligger det en rekke miljøsertifikater og miljøvennlige valg..

Minimal "luft" i våre forsendelser

Vi har en helt ny og innovativ emballasje som skal sikre at våre forsendelser kommer til å fylle vesentlig mindre, og at vår bruk av pakkefyll vil være minimal. Det betyr at vi har tatt et stort skritt i en mer bærekraftig retning.

Helt praktisk kan våre nye forsendelsesesker justeres individuelt og tilpasses i størrelsen. Det høres veldig enkelt ut. Men konstruksjonen har vært kompleks å utvikle og vi har vært gjennom mange tester for å komme i mål med en løsning som også fungerer i praksis.

Du vil derfor oppleve at din forsendelse kommer uten eller med minimalt bruk av pakkefyll. Volumreduksjonen gjør samtidig at våre pakker vil fylle relativt mindre under transporten (ca. 20%) og vi kan dermed redusere vårt CO2-avtrykk.

Miljøvennlige forsendelsesesker

Forsendelseseskene vi bruker i dag er allerede FSC sertifisert papp. FSC er en internasjonal non-profit merkningsordning til tre og papir og har bred støtte fra grønne organisasjoner som WWF, Greenpeace og Regnskogsfondet, sosiale organisasjoner som BAT og fra virksomheter over hele verden. I en FSC-skog blir det ikke felt flere trær enn skogen evner å reprodusere. Samtidig er FSC en sikkerhet for at dyr og planteliv blir beskyttet, og at de mennesker som arbeider i skogen, er utdannet og får ordentlig sikkerhetsutstyr og lønn.

Plast er skiftet ut med gjenbrukspapir

Papindpakning i kasserne

Vi har fjernet plast alle steder hvor det overhodet er mulig. Både til beskyttelse av produkter og som fyll har vi derfor skiftet fra å bruke den klassiske bobleplasten og luftputer til å bruke gjenbrukspapir og gjenbrukspapp.

Kombinert med muligheten for å tilpasse våre esker vil du oppleve at dine ordrer kommer frem uten fyll/luft i eskene eller med et minimum av fyll i form av gjenbrukspapp.

Når vi bruker plast er det med omtanke

Kun i helt særlige tilfeller hvor produktet eller transportfirmaet krever det, bruker vi plastmaterialer. Men også her har vi skiftet til mer miljøvennlige valg. De luftputene vi i så fall bruker, er av BIO-typen, hvilket vil si at de er produsert i biologisk nedbrytbar folie. Og de få gangene vi er nødt til å bruke bobleplast er bobleplasten skiftet ut til en type som er av 100% gjenbruksmateriale og giftfri. Transportfirmaene krever også at visse produkter (typisk væsker) skal være i en pose. Her har vi valgt BIO poser hvor materialet består av mellom 87% og 95% biobasert materiale.

Til slutt har vi skiftet ut vår tape som brukes til å lukke våre forsendelsesesker til en PP-tape. PP-tape er langt mer miljøvennlig enn den normale PVC-tape. PP-folien kan resirkuleres og naturgummien er et naturlig klebemiddel som stammer fra trærne.

Hva kan du selv gjøre?

Tenk gjerne over å samle din bestilling i én større ordre fremfor å bestille enkeltprodukter over flere ganger. Det reduserer det samlede emballasjeforbruk og den samlede transporten. Det gir et bedre miljømessig regnestykke. Det er også en av grunnene til at vi ikke tilbyr gratis levering på de helt små ordrene, men har satt en grense på 499 kr.

Læs her hvad vi hos med24 gør for miljøet

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.