Vegansk pasta
Pasta er en deilig matvare som de færreste av oss vil være foruten, og du trenger ikke å gå glipp av pasta selv om du ønsker å leve mer plantebasert.
Vegansk pasta i din hverdag
Pasta er ofte en fast del av manges ukentlige kosthold. Det smaker godt og kan brukes som tilbehør til alle slags retter. Vegansk pasta kan være veldig deilig å lage selv, men hvis du har en travel og hektisk hverdag der ting av og til må gjøres raskt, kan du kjøpe vegansk pasta uten egg i flere forskjellige smaker hos Med24.no
Veganske pastaskruer
For eksempel er Clearspring veganske pastaskruer (med grønne erter og quinoa) veganske, økologiske og glutenfrie. Den inneholder mye fiber og protein, og den er glutenfri.
Vegansk spaghetti
Fra Quinoa Real kan du få vegansk spaghetti laget av ris og quinoa. Den er økologisk produsert med 25 % økologisk boliviansk quinoa real.
Vegansk fettuccine
Soya fettuccine green er en vegansk pasta som er glutenfri, proteinrik og har en lav glykemisk indeks.
Hjemmelaget pasta uten egg
Pasta kan enkelt lages uten egg, noe som gjør den til vegansk pasta. Som standard er ikke pasta vegansk, men du kan enkelt lage fersk vegansk pasta selv hvis du vil unngå animalske produkter. Det smaker kjempegodt og er superenkelt. De fleste tørkede pastaprodukter du kan kjøpe er ofte veganske, mens fersk pasta nesten alltid inneholder egg. Her kan du se hvordan du kan lage din egen ferske, veganske pasta uten egg;
Hjemmelaget vegansk pasta oppskrift
Til 4-5 personer er alt du trenger:
300 g hvetemel
300 g durummel
Ca. 2 dl vann
6 spsk. Olivenolje
2 ts salt
Slik går du frem:
- Melet helles i en stor skål
- Lag et hull i midten av melet
- Tilsett vann og olje og rør til ingrediensene er godt blandet til en deig
- Dryss litt mel på en tørr og ren benkeplate og legg deigen på den
- Elt deigen i 10 minutter og tilsett mel eller vann hvis den er henholdsvis for fuktig eller tørr.
- Form deigen til en ball og pakk den inn i plastfolie. La den hvile i 1 time i kjøleskapet.
- Ta ut deigen og skjær den i to like store deler
- Dryss litt mel på benkeplaten og et kjøkkenhåndkle, og kjevle deigen til ønsket tykkelse
- Skjær deigen med en skarp kniv til en rektangulær form (du kan drysse litt mel over om nødvendig)
- Kjevle deigen til en roulade og skjær den i skiver, uten å trykke for hardt
- Pastaen må nå kjevles forsiktig ut
- Kok opp en gryte med vann, tilsett ½ ts salt og ca. 1 ss. olje
- Kok pastaen i 2-3 minutter til den er al dente
- Serveres med deilig tilbehør
Piff opp den veganske pastaoppskriften din
Hvis du vil utfordre pastaoppskriften din litt mer, kan du for eksempel tilsette spinat eller rødbeter for å gjøre den veganske pastaoppskriften litt mer spennende. Det tilfører litt ekstra grønnsaker til kostholdet ditt, og barna elsker de sterke fargene pastaen får.
Hvis du er ute etter en oppskrift på et helt måltid, er det også superenkelt å lage vegansk One Pot Pasta, der alle ingrediensene bare skal blandes sammen i en gryte.