HUSK - Fiberhusk glutenfritt bakemiddel - 300g
FiberHusk - Loppefrøskall som kan brukes til glutenfri baking
FiberHUSK er et rent naturprodukt bestående av pulveriserte loppefrøskall, som inneholder hele 85% kostfibre. Skallene har en spesiell fuktbindende egenskap, og suger til seg væske, hvilket resulterer i en gel-konsistens som gir fylde i maten og setter fordøyelsen i gang. Loppefrøskall er egnet til å tilføre ekstra fibre til kosten og til å stimulere bevegelse i tarmen for å holde avføringen bløt, men FiberHusk er spesielt utviklet til å ha i baverk som brød og kaker på grunn av skallenes gelerende effekt. Fordi skallene suger så mye vann, er de nemlig veldig gode til å binde deig, så brødet får en elastisk masse og en god metthetsfaktor.
FiberHusk kan erstatte gluten i bakverk
Både hvete-, bygg-, rug- og annet slags mel inneholder gluten som er det som normalt binder deigen og gir den sin elastiske og smidige konsistens samt dens luftige tekstur etter baking. FiberHusk kan også hjelpe med å holde på væske i deigen, så du får et lekkert og saftig brød med en sprø skorpe og en lang holdbarhet. Derfor kan du bruke skallene til å delvis erstatte den effekten som gluten har i 'alminnelig' mel, hvilket er en stor fordel for deg med cøliaki, irritabel tarm, eller deg som bare gjerne vil skjære ned på gluten i kosten.
Anbefalt bruk:
Du kan anvende FiberHusk både til matlaging (kjøttkaker, kjøttpudding og lign.) eller i brød og kaker, og du kan enten bruke skallene til å supplere fiber til din mat eller til å helt erstatte glutenholdige ingredienser. Skal du prøve glutenfri baking, kan du for eksempel bruke FiberHusk sammen med maismel, rismel eller havremel, som hverken inneholder gluten eller er særlig fiberholdige i seg selv. Baking med FiberHusk kan godt kreve litt øvelse, da deigen ikke vil oppføre seg på samme måte som du kanskje er vant til. Derfor er det viktig å følge oppskriften nøye og tilsette rikelig med væske, uansett hva du baker.
Det er også avgjørende å få skallene helt oppløst, så deigen får den riktige konsistensen. Du kan for eksempel bruke en pisk til å røre skallene ut i vann med, og enten tilsette resten av ingrediensene imens eller etter at blandingen har gelert. Prøv deg frem inntil du finner den metoden eller oppskriften du foretrekker.
Utforsk vår guide og gode råd omkring glutenfri baking her.
Innhold: 300 g
Energi |
728 kJ / 181 kcal |
Fett |
0,6 g |
- Herav mettede fettsyrer |
0,1 g |
Karbohydrater |
0 g |
- herav sukkerarter |
0 g |
Kostfibre |
85 g |
Protein |
1,5 g |
Salt |
0,2 g |
Pulveriserte psyllium loppefrøskall (plantago ovata)
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.