Rømer Kikerter Økologisk - 1 kg
Økologiske kikerter fra Italia
Kikerter egner seg like godt tilberedt som en snack, som den gjør i gryter og salater.
Oppskrift på snack:
Kikertene legges i bløt i ca. 5 timer, kokes, og så ristes på en stekeplate i ovnen ved 175°c i 15-20 minutter. Etter ristningen at du har tatt de ut av ovnen drysser du over salt og/eller paprika, evnt. olivenolje.
Oppskrift på humus:
4 dl. kikerter, 5 ss. olivenolie, saften fra 1 sitron, 2 hvitløksfed og salt etter smak.
Kok kikertene i 1 time, hell av vannet. Kjør alle ingrediensene i en blender til du får en jevn masse og smak til med salt. Spises som tilbehør til mange retter, eller brukes som dip.
Vekt: 1 kilo.
EU-merket
I hele EØS området vil en i tillegg til merkene i de respektive land, finne det felles EU-merket for økologi.
Det danske røde Ø-mærket
I Danmark er det som i Norge EU sine regler for økologi som dominerer. Produktene er merket med den i Danmark velkjente røde Ø sammen med teksten ”Statskontrolleret økologisk”.
Dette merket kan ikke brukes på importerte produkter dersom ikke det har skjedd noe i Danmark som medfører at de er kontrollert i Danmark. Det trenger ikke være annet enn at de er ompakket, f.eks. at appelsiner er lagt i plastposer i en virksomhet i Danmark.
Økologien står sterkt i Danmark, og det har vært spekulert i om det har vært av betydning at det er staten selv som har kontrollen i motsetning til hva som er tilfelle i de fleste andre land.
*Informasjonen er hentet fra Matmerk.no
Energi |
1525 kJ / 364 kcal |
Fett |
6,0 g |
- herav mettede fettsyrer |
0,6 g |
Karbohydrater |
60,6 g |
- herav sukkerarter |
10,7 g |
Protein |
22,4 g |
Salt |
0,6 g |
Kikerter*
Er * angitt ved en ingrediens betyr det at denne ingrediensen er 100% økologisk
Produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endres over tid. Vi oppdaterer løpende på vår hjemmeside, men sjekk alltid emballasjen på produktet som er kjøpt.