Parfyme

Hver parfyme er personlig og helt unik i sin duft. Det store utvalget av både feminine og maskuline dufter gjør det lettere for deg å finne den perfekte matchen. Sortimentet omfatter bl.a. dufter fra merker som CLEAN, Nuxe, Raunsborg og mange andre.

Slik finner du din signaturduft | Alt om duftnoter | Molekylparfyme | De 5 parfymetypene | Oppbevaring av parfyme

134 Produkt(er)

Finn din signaturduft

Parfymen har vært essensiell for både kvinner og menn i utallige år. Dens tidligste bruk er assosiert med renslighetsritualer, kropps- og helsepleie eller som et uttrykk for åpenhet, vennlighet og status blant grekere og romere. Den gang besto parfyme enten av duftende balsamer, oljer eller salver. I dag kan parfyme finnes i et hav av velduftende og spesielle utgaver, slik at hver kvinne eller mann kan finne sin ønskede signaturduft. Hos Med24.no har vi levert et bredt utvalg av våre kunders favorittdufter, som med en enkelt spray kan bringe velvære og fantastiske minner.

Å velge parfyme – slik velger du riktig parfyme

Vi kan alle nikke gjenkjennende til at en bestemt kvinne eller mann i våre liv selvsikkert har båret en viss duft. Enten det var din bestemors søte og hjertevarmende duft fra Van Cleef & Arpels eller din fars dype og krydrete duft fra den maskuline Mont Blanc Emblem Absolu EDT, vil du sannsynligvis alltid kjenne igjen duften og ha et spesielt forhold til den.

Minnet om duften viser at en parfyme ikke bare er en duft, men en helt spesiell del av livet ditt som kan være med på å signalisere hvem du er som person. Du kan derfor uttrykke deg gjennom ditt valg av parfyme, slik at du kan møte verden akkurat slik du ønsker å bli sett. En søt og sommerlig duft kan få deg til å virke ung, glad og lett , mens en sterkere, krydret eller tyngre duft kan skape autoritet, eleganse og mystikk rundt deg.

Du kan vurdere følgende i søken etter din signaturduft:

  • Foretrekker du maskuline eller feminine dufter?
  • Hvilke signaler vil du sende?
  • Hva kjennetegner deg som person?
  • Hvilke duftnoter vil harmonere med klesstilen din?
  • Hvem inspirerer deg?

Parfymenes forskjellige dufter

Når parfyme påføres huden, påvirker mange faktorer den nøyaktige duften som frigjøres på huden. Holdbarheten påvirkes også av om huden din er grundig fuktet eller tørr. Parfyme på tørr hud har en tendens til å fordampe raskere enn om den påføres fet hud.

Hvis du vil at duften skal vare lenger, er det også viktig å påføre parfymen din riktig. Mange gjør den klassiske feilen å gni hendene sammen etter å ha påført parfymen. Dessverre er dette med på å "bryte" duften. Spray heller bak øret, på halsen og på håndleddene og la huden jobbe med parfymen. Duften utvikles over tid, hvor topp- og mellomnotene forsvinner først, mens basisnotene bærer selve duften.

Molekylparfymer

Bruker du en molekylparfyme vil duften også variere fra person til person. De siste årene har molekylparfymer blitt mer og mer populære på grunn av deres unike dufter. En molekylær parfyme er bygget på molekyler og produseres i et laboratorium. Når molekylene påføres huden og blandes med kroppens egen duft og kjemi, skapes en unik duft.

Med parfymene fra Zarkoperfume kan du skjemme bort deg selv eller noen du bryr deg om med de vakre og ikoniske molekylduftene fra merket. Du kan også prøve en av Escentric Molecules mange molekylparfymer, som kan brukes både som dame- og herreparfymer. Noen av de fantastiske molekylduftene er med toner av f.eks. limeskall, sjasmin og rosa pepper, mens andre parfymer som Molecule 01 ikke har tilsatt noen andre duftelementer annet enn selve molekylet.


De 5 parfymetypene

Parfyme er laget av alkohol- og vannløsninger med ulike typer duftolje. Det finnes 5 typer parfyme, som alle har ulike blandingsforhold og dermed ulike duftstyrker. Dette kan både ha innvirkning på deres holdbarhet, samt hvordan de brukes riktig. Finn ut mer om de fem parfymetypene nedenfor.

1. Parfyme

Dette er den reneste formelen, men også den dyreste, mest avrundede og konsentrerte duften av parfyme som er tilgjengelig på markedet. Dette er fordi parfyme har det høyeste innholdet av parfymeolje. Den inneholder omtrent 20-30 % duftoljer i en alkoholløsning.

Bruk: Parfyme er så eksepsjonell og intens i sin duft at den vanligvis bør klappes på huden i stedet for sprayes.

2. Eau De Parfum (EDP)

Eau de parfum er en av de mest populære og brukte formene for duft. Den har også lang holdbarhet på grunn av duftoljekonsentrasjonen på 15-22%. Den er mildere enn parfyme, men mer gjennomtrengende enn de andre duftene.

Bruk: Bruker du Eau de parfum på huden kan du med fordel spraye det på pulsområdene i huden.

3. Eau De Toilette (EDT)

Eau de toilette er basert på en mildere og lettere formel, hvorav 8-15 % er duftoljer. Hvis du vil ha en mer dempet duft, er eau de toilette et av de bedre valgene på grunn av kortere holdbarhet.

Bruk: Denne typen parfyme kan påføres akkurat der du vil. Et tips kan være å spraye litt på hårbørsten og trekke duften gjennom håret.

4. Eau De Cologne (EDC)

Eau de cologne har en veldig mild konsentrasjon på 4-8%. Duften varer mellom 2 og 3 timer etter påføring og er derfor god for de som bruker parfyme til spesielle anledninger.

Bruk: I likhet med Eau de toilette kan denne brukes etter ønske.

5. Eau Fraiche

Den femte og siste parfymetypen er den absolutt mildeste duften med en konsentrasjon på kun 1-3 % duftolje. Parfymen skiller seg også ut ved å være basert på olje i stedet for alkohol, og den har også en pleiende effekt på huden.

Bruk: Eau Fraiche kan med fordel brukes i varme omgivelser, da den tørker ut huden i mindre grad og samtidig gir en lett duft.


Slik tar du best vare på parfymen din

Oppbevaringen av favorittduften din er ikke helt irrelevant. Du bør derfor være oppmerksom på følgende forhold som kan skade alle duftformlene:

  • Varme
  • Luft
  • Lys

Oppbevar parfymen på et kjølig, tørt sted vekk fra direkte lys eller varme. Vær også oppmerksom på at parfyme kan bli for gammel. Disse tegnene kan bety at parfymen din er for gammel:

  • Duften har endret seg slik at du ikke lenger får et friskt pust fra duftnotene, men i stedet en skarp lukt av alkohol
  • Parfymen ser mørkere ut i flasken

Oftest gjelder det for fargede eller ugjennomsiktige flasker at innholdet varer lenger.

Hos Med24.no kan du finne billig parfyme fra de største merkene. Du finner et bredt utvalg av dameparfymer, herreparfymer og unisex parfymer. Disse inkluderer utallige Clean-parfymer, ulike parfymer fra Nuxe og et bredt utvalg av Montblanc. Dykk inn i det store utvalget i dag!


Pil til toppen Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.