Glidemiddel

Med glidemiddel for samleie og sexleketøy kan sex gjøres morsommere, nytelsesrikt og fritt for intimt ubehag. Se vårt store utvalg av ulike varianter av glidemiddel!

Hvorfor bruke glidemiddel | Hvilket glidemiddel skal jeg velge? | Hva kan du bruke som glidemiddel? | Lindre tørrhet og irritasjon

110 Produkt(er)

Glidemiddel - mindre ubehag, mer nytelse

Glidemiddel og intimgel er utviklet for å redusere gnidningsmotstand, tørrhet og medfølgende ubehag som kan oppstå i forbindelse med vaginalt og analt samleie. Glidemiddel er derfor kjent som en enkel og rask løsning for å øke gleden ved sex og er elsket av mange mennesker rundt om i verden.

Hos Med24.no tilbyr vi et bredt utvalg av glidemidler fra foretrukne merker som YES, Intima, Protex, Vivag og RFSU. Ditt ønskede glidemiddel kan nytes både med nytelsesstimulerende sexleketøy og under samleie og onani. Med glidemiddel vil din intime opplevelse bli mer intens, komfortabel og fornøyelig enn noen gang før.


Det beste glidemiddelet

Alle kvinner og menn er forskjellige. Vi har hver våre egne preferanser og kropper som reagerer ulikt på sex og stimulering.

Noen bruker glidemiddel, rent fordi det gir en sterkere nytelse. Andre bruker det fordi de opplever tørrhet under sex eller friksjonsmotstand som kan skape ubehag under samleie og påfølgende ubehag. Det er helt normalt å oppleve tørrhet ved samleie, og dette kan heldigvis avhjelpes raskt med et godt glidemiddel.

Det beste glidemiddelet for deg

Hvilket glidemiddel som er best for deg avgjøres av hvilke behov du har og hva du vil at glidemiddelet ditt skal gjøre. Er du i tvil om hvilken type glidemiddel du bør velge, hjelper vi deg på rett vei.

Det er generelt fire typer glidemidler. De har hver sine egenskaper og egner seg derfor til ulike formål. Det beste glidemiddelet er det som oppfyller de ønsker og behov du, og eventuelt din partner, har.

Glidemiddel for gravide

Du trenger ikke bekymre deg for om du kan bruke glidemiddel når du er gravid. Det er veldig vanlig å bruke det både under graviditet og etterpå. Det er ikke skadelig for deg eller barnet ditt.


Hvilket glidemiddel skal jeg velge?

1) Vannbasert glidemiddel

Et vannbasert glidemiddel er vannløselig – det kan derfor fjernes med vann, men fordamper også og tas lett opp av huden, da det hovedsakelig består av vann. Vannbasert glidemiddel på Med24 finnes også som glidemiddel med smak eller med en varmende effekt.

Hvis du foretrekker et veldig naturlig glidemiddel, er dette typen du bør gå for. Det vannbaserte glidemiddelet er også den mest brukte varianten. Du bør imidlertid være oppmerksom på at det noen ganger kan være nødvendig å tilsette mer glidemiddel underveis, da det er vannløselig.

Bruker du kondom må det brukes vannbasert glidemiddel. Dette er fordi de andre typene glidemiddel kan ødelegge eller løse opp kondomet. Tvert imot øker det vannbaserte kondomet elastisiteten og holdbarheten samtidig som du nyter. Se vårt store utvalg av kondomer her!


2) Silikonbasert glidemiddel

Et silikon-glidemiddel absorberes ikke av huden og har derfor en langvarig effekt. Denne typen glidemiddel er derfor ekstra god hvis du lider av tørre og sensitive slimhinner. Vær imidlertid oppmerksom på at ikke alle silikonbaserte glidemidler kan brukes med kondomer, da visse typer kan løse opp gummien.

Ønsker du et glidemiddel som fungerer med vann, er et silikonbasert glidemiddel det opplagte valget. Det betyr også at du vasker det av med såpe og vann.

Vi tilbyr blant annet RFSU Klick Supreme Glide og Protex Silikonbasert glidemiddel.


3) Oljebasert glidemiddel

Det oljebaserte glidemiddelet er ikke vannløselig og kan være basert på forskjellige oljer som mandelolje, solsikkeolje eller tea tree-olje. Den kan ikke fjernes med vann, men absorberes sakte av huden og varer derfor lenge.

Oljebasert glidemiddel anbefales ikke ved bruk av kondom. Oljen kan løse opp gummien og forårsake sprekker i kondomet.

Blant vårt sortiment finner du Joan Ørting Nyd Mig Lubricant og YES Oljebasert glidemiddel, som er et organisk glidemiddel.


4) Blandet glidemiddel

Det er mulig å finne glidemidler som er blandingsprodukter, f.eks. mellom silikon og vann, som Hybrid glidemiddel fra System JO. Silikonet gjør at glidemiddelet holder glideeffekten lenge og vanninnholdet gjør det enkelt å skylle av igjen. Et annet blandingsprodukt er Durex Play Massage Lubricant, som i tillegg til å være et glidemiddel, også er en massasjeolje. Dette er basert på både vann og olje.


Økologisk glidemiddel

Ønsker du et økologisk glidemiddel er dette laget av både merkene System JO og YES – som begge selges her hos Med24.no. Du kan få organiske glidemidler både som vannbasert og oljebasert.


Hva kan du bruke som glidemiddel?

Har du ikke kjøpt glidemiddel, eller har du kanskje gått tom? Det er mange som tror at man kan bruke flere forskjellige kremer og oljer som glidemidler. Men du bør holde deg unna dette, siden ingenting kan erstatte et godt glidemiddel.

Hvis det bare må være her og nå, og du ikke har noe glidemiddel, kan du nedenfor finne noen forslag til alternativer til glidemiddel, som mange allerede har hjemme.


Kokosolje som glidemiddel

Kokosolje kan brukes til mange ting, til matlaging, på huden og i håret. Den kan også, hvis du virkelig ikke har andre alternativer, brukes som glidemiddel.

Kokosoljen må først varmes opp, da den er i fast form ved vanlig romtemperatur. Det anbefales imidlertid ikke å bruke kokosolje som glidemiddel, da det ikke finnes studier i forbindelse med kokosolje og glidemiddel. Ingen vet derfor sikkert hvordan det vil påvirke pH-verdien i skjeden. Kokosolje må ikke brukes sammen med kondomer, da olje kan løse opp kondomet.


Mandelolje som glidemiddel

Til ditt eget hjemmelagde glidemiddel kan du også bruke mandelolje. Når man snakker om mandelolje som glidemiddel, gjelder det samme som med kokosolje. Den kan brukes til mange gode ting, blant annet som glidemiddel. Men gjør deg selv en tjeneste og invester i et ekte glidemiddel, da du virkelig kan føle en stor forskjell.


Dette bør ikke brukes:

Kokosolje og mandelolje kan brukes som glidemidler, selv om det ikke anbefales. Men det er mange andre ting som absolutt ikke må brukes, inkludert:

  • Babyolje som glidemiddel
  • Vaselin som glidemiddel
  • Helosan som et glidemiddel
  • Matoljer som glidemidler (rapsolje, olivenolje, solsikkeolje, etc.)
  • Diverse såper og kremer som glidemiddel

Analglidemiddel

Som analglidemiddel kan det være en veldig god idé å bruke vannbasert glidemiddel, da det anbefales å bruke kondom under analsex, for optimal beskyttelse mot kjønnssykdommer. Enkelte olje- og silikonbaserte glidemidler må ikke brukes sammen med kondom da de kan løse opp kondomet.


Bruk glidemiddel ved tørrhet

Den hyppigste grunnen til å bruke glidemiddel er tørrhet i skjeden. Dette kan oppleves både i perioder – spesielt ved hormonelle endringer rundt overgangsalder, graviditet og etter fødsel, men også gjennom hele livet, avhengig av kroppens reaksjon på stimulering med mer.

For kvinner som har problemer med tørrhet i skjeden, eller menn og kvinner som kan oppleve tørrhet i anus, kan samleie bli en ubehagelig og smertefull affære. Bruk av glidemiddel kan forbedre opplevelsen for både deg og partneren din.

Ønsker du mer nytelse og samtidig mindre plager og ubehag, så er glidemiddel verdt å investere i. Du kan finne mange forskjellige varianter på denne siden og også lese om de ulike typene ovenfor.


Sopp, irritasjon og bakterier etter sex

Under sex, spesielt uten kondom, kan det oppstå sopp og ubudne gjester (bakterier) i skjeden og penis. Det kan gi alt fra kløe, rødhet, irritasjon, utflod og luktplager, som bør behandles. Du kan finne medisinsk utstyr for vaginalt ubehag her!

Som du sikkert vet, er forebygging alltid bedre enn behandling. Hvis du har en tendens til å oppleve ubehaget nevnt etter sex, anbefales det å se etter et glidemiddel som motvirker bakterier. Austrailian Bodycare har blant annet utviklet en gel med tea tree oil, som er dermatologisk testet og kan lindre tørrhet og intimt ubehag (svie og kløe).

Opplever du irritasjon av friksjon og tørrhet, kan det rett og slett være nok å bruke en vaginal gel (intimgel) eller vanlig glidemiddel.


Kjøp glidemiddel her!

Hos Med24.no selger vi forskjellige typer glidemiddel, så du kan finne akkurat det som gir deg ekstra glede. Enten det er glidemiddel til samleie, onani eller til bruk sammen med sexleketøy du leter etter, finner du garantert en her. Vi har jevnlige tilbud slik at du kan få et billig glidemiddel som dekker dine behov. Vi tilbyr også alltid diskret og rask levering.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.