Mentholatum

Mentholatum har i mange år lettet og pleiet tørr, irritert og skadet hud, og er et populært middel mot forkjølelse. Mentholatum-produktene gir optimale betingelser for velvære for hud, lepper og negler.

Les mer om Mentholatum | Mentholatum Salve | Mentholatum Leppepomade | Mentholatum Håndkrem

4 Produkt(er)

Mentholatum - lindring og pleie siden mormors mor var ung

I over 100 år har Mentholatum salve lindret smerter, forkjølelse, insektstikk og kløe for mange. Folkene bak Mentholatum har spesialisert seg på lindrende og pleiende kvalitetsprodukter for nese, munn og hender, og da grunnleggeren Albert Alexander Hyde begynte å utvikle den berømte Mentholatum-salven i 1889, var det i samarbeid med flere apotekere.

Hyde hadde faktisk en noe atypisk tilnærming til forretningsmarkedet på den tiden, ettersom han var en lidenskapelig idealist som støttet flere ulike veldedige organisasjoner gjennom donasjoner av både Mentholatum-salven og overskuddet fra salget av salven. Alt dette bidro til å spre salven over hele verden, og siden slutten av 1800-tallet har den hatt en fast plass i medisinskap og skuffer i mange hjem.


Mentholatum salve

Mentholatums første, mest klassiske og velkjente produkt er deres aromatiske salve som inneholder mentol, petrolatum, kamfer og rene og naturlige oljer som eukalyptus.

Salven kan brukes året rundt og til mange ulike formål, men uansett i hvilken sammenheng du bruker Mentholatum salve, får du et skånsomt, men effektivt produkt.

Om sommeren er salven perfekt som førstehjelpsprodukt for å få små kutt og skader til å gro raskt, og den kan effektivt lindre kløe fra eksem, brennesle eller insektstikk som for eksempel myggstikk. Hvis du har fått mindre brannsår etter å ha brent deg på noe varmt eller oppholdt deg for lenge i solen uten god solbeskyttelse, kan du smøre et tynt lag med salve på de utsatte områdene for rask og behagelig lindring av svie og ømhet.

Bruk også salven om vinteren

Om vinteren og i de kjøligere månedene av året er Mentholatum perfekt å bruke som et middel mot forkjølelse. Du kan bruke Mentholatum salve på mange forskjellige måter, avhengig av hvilke symptomer du opplever.

Mange bruker Mentholatum salve som et middel mot tørr hud rundt munnen, på albuene, i ansiktet eller mot spesielt tørr hud på nesen - for eksempel hvis du har snytt nesen mange ganger på kort tid. Salven har den gode egenskapen at den danner en beskyttende barriere på huden som hindrer fordampning og uttørking av huden. I stedet får huden tid og rom til å gjenoppbygge og fukte seg selv, slik at den ikke lenger er så skjør og utsatt på grunn av tørrhet. Påfør et tynt lag med salve på de tørre områdene, og nyt den behagelige, kjølende følelsen den gir.

Hvis du lider av mild hodepine, kan du smøre salven på tinninger, panne og nakke, slik at du får en kjølende effekt som lindrer ubehaget.

Om natten kan mange forkjølte lide av tung pust, hosteanfall og generelt forstyrrede og irriterte luftveier som forstyrrer søvnen. I slike situasjoner kan det å smøre Mentholatum-salve på bryst og hals gi luft og lindring til luftveiene.

Du kan også bruke salven i et dampbad ved forkjølelse, der du smelter en liten skje med salve i kokende vann og deretter inhalerer den varme dampen gjennom dype åndedrag.

Universalsalven kommer i en smart og klassisk emballasje som er lett å ta med seg i vesken hvis du trenger lindring i løpet av dagen.


Mentholatum leppepomade

Mentholatum leppepomade er perfekt både for å forebygge og behandle tørre og sprukne lepper. Mentholatum leppepomade sitter utrolig lenge på leppene, slik at du slipper å smøre på leppepomaden igjen og igjen. Leppepomaden legger et tynt og nærende lag over leppene som beskytter mot at vannet fordamper fra leppene - og dermed tørker ut.

Som noe nytt har Mentholatum valgt å endre litt på oppskriften til leppepomaden slik at stoffet Ethylhexyl Methoxycinnamate ikke lenger står på ingredienslisten. Dette stoffet fungerer som solkrem, og derfor hadde leppepomaden tidligere SPF 6. Stoffet er mistenkt for å være hormonforstyrrende, og derfor er det ikke lenger å finne i Mentholatum-produkter.

Du kan imidlertid fortsatt regne med den samme høye kvaliteten på leppepomaden som alltid, og de gode helbredende egenskapene sammen med den velkjente mentoldukten har gjort Mentholatum Lipbalm til en favoritt blant mange.

Mange har faktisk også gode erfaringer med å bruke Mentholatum mot forkjølelsessår ved å påføre en liten mengde av produktet på det området der det kribler eller svir før forkjølelsessåret bryter ut. På denne måten har de lykkes med å forebygge og unngå utbrudd av blemmer og åpne sår.


Mentholatum håndkrem

Hvis du er på utkikk etter en intensiv håndkrem som effektivt kan pleie tørre og sprukne hender, trenger du ikke lete lenger. Mentholatum Hand Cream gir intensiv pleie hvis hendene dine føles ru og tørre, noe de lett kan bli hvis de utsettes for kaldt vær eller en tøff arbeidshverdag.

For å unngå å forstyrre hudens pH-balanse har kremen samme pH-verdi som huden, slik at de naturlige cellefornyelsesprosessene ikke forstyrres og huden får optimale forutsetninger for å gro.

Mentholatum håndkrem trenger raskt inn i huden, og mykgjør og fukter uten at hendene føles fete. For en intens behandling smører du et tykt lag med håndkrem på hendene og sover deretter med et par bomullshansker over. Neste morgen vil du våkne opp med de mykeste hender. Håndkremen kan også brukes på føttene uten problemer hvis føttene trenger litt pleie og oppmerksomhet.


Mentholatum Go' Negl

Mange sliter med den dårlige vanen å bite negler, og hvis du er en av dem, kan Mentholatum Go' Negl hjelpe deg. Med Mentholatum Go' Negl på neglene vil du oppleve en sterk, skarp og bitter smak når du putter neglen i munnen, noe som raskt vil hjelpe deg å bli kvitt trangen til å putte neglen i munnen.

Med det smarte rollerball-systemet er Mentholatum Go' Negl rask og enkel å påføre - til og med med én hånd, ettersom Go' Negl-flasken enkelt kan holdes og håndteres med én hånd.

Stoffene i Go' Negl er ikke farlige, og den kan brukes til barn fra 3 år hvis de har problemer med neglebiting eller tommelsuging.


Kan jeg bruke Mentholatum når jeg er gravid?

Når du er gravid er det normalt å oppleve plager som tørr hud og forkjølelse som alle andre, men du bør likevel snakke med legen din før du bruker Mentholatum salve når du er gravid. Salven og andre produkter inneholder eteriske oljer som furuolje i små mengder, noe du bør være spesielt oppmerksom på når du er gravid.

Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg for at Mentholatum-produktene inneholder parabener, for uansett om du ser på salven, leppepomaden, håndkremen eller Go'Negl, finnes det ingen parabener i ingredienslisten.


Du finner de forskjellige Mentholatum-produktene på denne siden til gode priser og med rask levering, og hvis du ikke kan få nok av den deilige leppepomaden, kan du finne den i en pakke med 2 stk.

Hvis du har spørsmål om hvordan du skal bruke produktene, står våre utdannede medarbeidere alltid klare til å hjelpe deg med råd og veiledning. Du kan møte alle ekspertene våre her og finne kontaktinformasjonen deres på siden!

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.