Balsamico

Balsamico eller balsamisk eddike er ikke blot det perfekte tilbehør til flere italienske retter, men også en eddike skabt til flere dressinger, retter og bagværk fra det internationale køkken. Flere kender til den traditionelle brug af balsamico i salater, men vidste du, at eddiken er det rene guld i samspil med flere fiskeretter, rodfrugter og til syltning? Læs mere...

5 Produkt(er)

Hva er balsamico?

Balsamico er en type eddik som lenge har vært kjent som Italias gull. Det som kjennetegner balsamico er at den er mye tykkere, søtere og mer aromatisk enn andre eddiker. Dette skyldes hovedsakelig at eddiken er laget av inndampet druemost. Balsamico betyr også "noe som dufter".

Det kreves et spesielt håndverk for å lage en god balsamico. De håndplukkede druene til eddiken høstes vanligvis om høsten, der de gjennomgår en fin og lett pressing. Deretter filtreres mosten og kokes ned over svak varme i lengre tid.

Til slutt lagres druemosten sammen med eddiken på fat. De fleste lagrer eddiken på kastanje- eller eikefat og trefat - disse og lagringstiden er viktig for utfallet av hver enkelt balsamico.

Smak og kvalitet
Vellagret balsamico vil ofte være dyrere enn den yngre versjonen. Det er også forskjeller i smak og kvalitet avhengig av produsent, lagringstid og den valgte produksjonsprosessen. Husk at på Med24.no er du alltid garantert det beste, sunneste og økologiske valget innen balsamico.

Balsamico finnes som hvit, lys, rød eller mørk, avhengig av hvilken druesort som er brukt. Hvis du velger en hvit balsamico, vil den ofte være lysere og mer syrlig enn den mørke.

Hva brukes balsamico til?

Balsamicos herlige, milde og balanserte smak kan gjøre den svært anvendelig på flere områder i den gastronomiske verden. Mange karakteriserer eddiken som en frisk og harmonisk opplevelse av det syrlige i kombinasjon med det søte og velger den derfor:

  • Salatdressinger
  • Lette salater
  • Sauser
  • Sirup til desserter
  • Ost
  • Fisk og kjøtt
  • På brød og pasta
  • Suppe
  • Syltetøy (syltetøyprodukter)

Balsamicodressing og bakte rotgrønnsaker med balsamico er favoritter hos mange. En god balsamico kan også nytes alene, men hvordan den brukes avhenger av dens kvalitet, smak og aroma.

Oppbevaring

Balsamico oppbevares best i et kjøkkenskap eller lignende der den er beskyttet mot sollys, sterk varme eller kulde.

Kjøp balsamico på Med24.no

På Med24.no finner du balsamico fra kjente merker som Clearspring, Biogan og Urtekram. Vi tilbyr både økologisk, lys og mørk balsamico.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.