Linser

15 Produkt(er)

Bruk linser til matlaging

Vi har et stort utvalg av ulike linser, for eksempel røde linser som egner seg godt til supper fordi de er veldig små og derfor koker lettere ut enn andre linser. Grønne linser passer til mange retter, men de er spesielt gode i salater og gryteretter. Belugalinser kan du bruke i stedet for ris, i salater eller i linsekjøttboller. Generelt kan du bruke de ulike linsene som erstatning for kjøtt.

Oppskrift på gryterett med røde linser og grønnsaker

6 porsjoner sjasminris
1 boks 400 g Urtekram hakkede tomater, kan blendes glatt om ønskelig
4 dl Urtekram røde linser
400 ml Urtekram kokoskrem
2 gule løk
4 fedd hvitløk, hakket
1/2 ts Urtekram sambal oelek
3 ss Urtekram tomatpuré
3 ss Urtekram ekstra jomfru olivenolje
1 1/2 - 2 ss karripulver
1 Urtekram umami buljongterning
6 dl vann
Salt og nykvernet sort pepper
Creme fraiche

Slik går du frem:

Kok jasminris i henhold til anvisningene på pakken.

Skrell og del løken, og strimle den i tynne skiver. Fres løken i en oppvarmet panne med olivenolje til den er myk uten å ta farge.

Ha i finhakket hvitløk og fres sammen i ett minutt. Bland inn karri, sambal oelek og tomatpuré, fres videre under omrøring. Tilsett vann, smuldret buljongterning, knuste tomater og røde linser.

La det småkoke i 15-20 minutter under omrøring.

Hell i kokoskremen og kok i ytterligere 10 minutter til linsene har myknet.

Smak til med salt og sort pepper.

Servering
Server den varme linsestuingen med lime, rømme og nykokt jasminris med sesamtopping.

Serveres som tilbehør
Friske lime- og korianderblader, topp med sesamfrø

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.