Knestøtte

Enten du er på utkikk etter en knebandasje til sport eller hverdagsbruk, har Med24.dk et stort utvalg. Du finner både neopren og elastiske knebeskyttere på denne siden.

13 Produkt(er)

Hva er en knestøtte?

Et knebind er en type støttebandasje som bidrar til å stabilisere kneet. Det finnes støttebandasjer for hele kroppen, der ankelbandasjer, ryggbandasjer og tennisalbuebandasjer er blant de mest populære. Mange bruker knebind som skadeforebygging, mens andre bruker kompresjonen og støtten til rehabilitering.

Knebind kan være laget av enten neopren eller et mer elastisk materiale. Her gir neoprenbandasjene mest varme, noe som gjør musklene mer fleksible og skaper gode forutsetninger for tilhelingsprosessen. Neoprenbandasjer kan også brukes til kompresjon, men elastiske bandasjer gir bedre støtte og kompresjon.

Den beste knestøtten er den som passer til din kropp og dens behov. Legen din vil kunne gi deg råd om hvilken type knestøtte du bør kjøpe. Det finnes knebandasjer, kneskinner og knestøtter. I sortimentet på denne siden finner du både knestøtter og knebandasjer, også kjent som knestøtter som en samlebetegnelse.


Alt om kneskader

Kneskader er vanlige og oppstår ofte i forbindelse med idrett. Men du kan også få en kneskade av hverdagslige aktiviteter hvis du er uheldig. Kneskader finnes i mange ulike grader og typer, men felles for de fleste er sterke smerter, hevelse og problemer med å bevege kneleddet.

For å gjenkjenne en bestemt kneskade må du sannsynligvis vite noe om kneets anatomi. Kneet er kroppens største ledd og består av menisker, to korsbånd med omkringliggende muskler og ligamenter. Foran på kneet sitter kneskålen. Du kan få skader på alle deler av kneet, inkludert bruskskader og kneskålskader. Les mer om de vanligste kneskadene nedenfor.

Meniskskade

I knærne finnes det to menisker, som er faste, elastiske skiver. De fordeler vekten på kneet for å minimere slitasje på brusken og er avgjørende for å holde kneet stabilt. Hvis du får en meniskskade, vil du oppleve hevelse og smerter i kneet.

En meniskskade oppstår som følge av avrivninger langs eller på tvers av menisken. Du kan også få skader i den tykkere delen av menisken hvor du vil oppleve en låsning av kneet på grunn av at menisken kommer i klem. Når du får en meniskskade, bør du følge det såkalte R.I.C.E-prinsippet og generelt holde kneet i ro.

Leddbåndsskade

Du har både sideligamenter på utsiden og innsiden av kneet. Et leddbånd er ikke én tynn tråd, men flere mindre leddbånd som krysser hverandre i flere lag. Det er derfor vi kan snakke om et delvis avrevet leddbånd. Du kan få en leddbåndskade som en isolert hendelse, men det er også ganske vanlig med skader på menisken, korsbåndet eller brusken.

En ledbåndsskade kan opstå som følge af en belastning, der kommer ind på knæet. I sportens verden kan det være en modspillers knæ, ligesom der ved indirekte belastning af knæet i f.eks. en tackling kan opstå skader på de indvendige ledbånd. Skader på ledbåndet ses også ofte på skiløb og ved kampsport. 

Symptomene på en leddbåndskade er sterke smerter på innsiden av kneet med en gang. Det kan også oppstå hevelse på grunn av blødning i kneet. Rett etter at skaden har oppstått, bør du behandle en leddbåndskade i henhold til R.I.C.E.-prinsippet.

Korsbåndsskader

Du har to korsbånd i hvert kne. Det fremre er ansvarlig for å forhindre at skinnebenet glir fremover i forhold til låret, mens det bakre skal forhindre at skinnebenet glir bakover. Korsbåndene bidrar også til å stabilisere kneet under rotasjonsbevegelser.

Korsbåndskader er vanlige i idretter der man bruker sko med godt grep i underlaget. Det gode grepet i underlaget kan bidra til at kneet vris ut av ledd ved raske og uheldige bevegelser. Dette kan resultere i både en total og delvis avrivning av korsbåndet, hvor sistnevnte på folkemunne omtales som en forstuing.

Symptomene på en korsbåndskade er smerter og hevelse rett etter at skaden har oppstått. Bruk R.I.C.E.-behandlingen ved akutt skade og begrens belastningen på kneet i etterkant.

Mange lider også av smerter på baksiden av kneet og generell ømhet i kneet fra en tidligere vridning eller en gammel belastning. Dette er ikke akutte skader, men snarere tilbakevendende irritasjoner.

R.I.C.E.-prinsippet

Ved en akutt skade må du være forsiktig. Derfor er det viktig at du kjenner til nødvendig førstehjelp ved en ny og akutt kneskade. Det enkleste du kan gjøre er å følge den såkalte R.I.C.E.-behandlingen. R.I.C.E. står for Rest, Ice, Compression & Elevation, og metoden fungerer godt for de fleste kneskader. Behandlingen består av:

  • Ro: Hvil det skadde kneet i 24-48 timer for å forhindre at skaden forverres
  • Is: Kjøl ned kneet med frossen mat eller isposer for å dempe betennelse og hevelse
  • Kompresjon: Legg en komprimerende bandasje rundt isen
  • Elevasjon: Hold kneet høyere enn hjertehøyde ved hjelp av et bord eller en pute

Hvorfor og når bør jeg bruke knestøtte?

Du kan som regel bruke knestøtte hvis du har problemer med kneet. Det kan være smerter, men det kan også være hvis du tidligere har hatt skader fra for eksempel kontaktidrett. Personer med ACL-skade, også kjent som en korsbåndskade, bruker ofte en kneskinne under rehabiliteringen. En kneskinne hjelper deg med å holde kneet på plass slik at du ikke vrir det, og derfor brukes den også til rehabiliterende formål ved andre skader.

Hvis du lider av slitasjegikt, kan du også redusere smerter og betennelser i kneet med en kneskinne. Du bør alltid snakke med legen din om hvorvidt det er nødvendig med en kneskinne og hvordan du bør bruke den. Det kan være forskjell på hvilken knestøtte du bør bruke ved ulike skader som for eksempel overbelastning, senebetennelse eller avrevne leddbånd.

Noen skader, som slimhinneirritasjon i kneet, kan også lindres ved å ta en pause fra en bestemt arbeidsstilling eller idrett, og overbelastning vil også bedres med ro og hvile.


Former for knestøtter og knebandasjer

Som tidligere beskrevet finnes det mange typer knestøtter. Noen er laget spesielt for sport, mens andre er designet for å gjøre hverdagen enklere. Det finnes knestøtter med og uten hull for kneet, og du finner knestøtter i alle størrelser her på siden. Du finner alle typer støttebind her, der du blant annet finner selvoppvarmende rygg- og nakkebandasjer samt støttebind for hele kroppen.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.