Barneplaster Englehud Plastertape Liktornplaster Kompresser Plaster mot forkjølelsessår Plaster til hard hud Øyeplaster Plasterfjerner Skjeløyd plaster Spesialplaster Sprayplaster Sårplaster Gnagsårplaster

Plaster


Forbered deg på små, uforutsette skader der du trenger et plaster. Nedenfor finner du både vanlige plaster, blemmeplaster eller plaster mot forkjølelsessår. Les mer om våre plastre her!

274 Produkt(er)

Alltid ha plaster hjemme

Mange har et lite førstehjelpsskrin i hjemmet ved små, uforutsette skader. Her er det greit å ha plaster for hånden, slik at du raskt kan stoppe eventuelle blødninger, eller hindre at smuss og bakterier kommer inn i et sår.

Det er mange situasjoner hvor du kan trenge et plaster, for eksempel hvis du skjærer deg på barberhøvelen, får en hudskrape eller på annen måte får en rift der du trenger å beskytte huden eller stoppe blødninger.


De forskjellige typene plaster

Det finnes mange forskjellige typer plaster, avhengig av hva du trenger dem til. Nedenfor gir vi en enkel oversikt over noen av de forskjellige kategoriene.

Barneplaster

Vi har alle blitt skadet som barn på en eller annen måte, og vi kjenner nok alle til de kjedelige plastrene som bare har en helt naken og beige farge. Men å sette på et plaster som barn kan nesten virke som en mirakelkur, og for å gjøre den elendige opplevelsen litt bedre finnes det barneplaster med morsomme motiver, som kan bringe litt glede når barn blir såret og slått dem selv.

Gnagsårplaster

Hvis du har fått en blemme fordi skoene dine klyper eller gnir huden, kan et gnagsårplaster være til stor hjelp. Blemmer forårsakes av friksjon og gnidning på huden, som gjør at det dannes en væskefylt blemme. Hvis gnidningen ikke stopper, kan det føre til at det går hull på blemmen eller at huden skrapes helt av. Dette kan være både smertefullt og plagsomt i flere dager til det er grodd og ny hud har grodd frem.

Ved å bruke et gnagsårplaster kan du både forebygge en eventuell blemme når du bruker sko som gnager, eller behandle en blemme som allerede har oppstått og forhindre den fra å gjøre mer skade.

Hvis skaden allerede har skjedd og du har utviklet en blemme, kan du beskytte huden ved å bruke et gnagsårplaster. Mange kaller gnagsårplaster for et ekstra hudlag, fordi det er sånn det føles. Plasteret lukker tett rundt blemmen, hindrer smuss og bakterier i å komme inn og reduserer risikoen for infeksjon, noe som fremmer helingsprosessen. Plasteret kan også virke smertelindrende ved at det gjør det mer behagelig å ha sko eller klær på toppen, da du får beskyttet blemmen.

Plaster mot forkjølelsessår

Hvis du har blitt smittet med forkjølelsessår én gang, vil viruset være i kroppen resten av livet. Men det er langt fra hele tiden at du faktisk vil ha et forkjølelsessår.

Forkjølelsessår (herpes type 1) er væskefylte blemmer som oftest oppstår på leppene eller rundt munnen. Når et forkjølelsessår er på vei, vil du ofte oppleve en kløende eller prikkende følelse der forkjølelsessåret oppstår. Det dannes da små blemmer som kan sprekke og lekke væske.

Det vil typisk ta opptil to uker før et forkjølelsessår er borte hvis du ikke behandler det - men du kan både behandle og kontrollere prosessen med et forkjølelsessårplaster.

Liktornplaster

Et liktornplaster kan fremskynde helingsprosessen og bidra til at liktornen ikke blir så stor som den kunne ha blitt uten behandling

En liktorn er et lite område med hard hud. Huden rundt liktornen er vanligvis irritert eller betent, og både huden på og rundt liktornen er ofte øm.

Et liktorn er forårsaket av friksjon eller trykk, og ses oftest på føttene, men kan også vises på hender og knær. Liktorn dannes når kroppen din prøver å beskytte seg mot denne friksjonen eller trykket.

For å behandle en liktorn kan du bruke et liktornplaster som avlaster trykket eller friksjonen. Men det kan ta litt tid å behandle, og det tar vanligvis 2-4 uker før liktornen forsvinner. Imidlertid vil den fortsette å komme tilbake hvis du ikke unngår årsaken til liktornen.

Sprayplaster

En sprayplaster er ideelt å bruke på steder hvor det kan være vanskelig å bruke et vanlig plaster. Det legger seg som en hinne på huden og beskytter mot vann og bakterier, uten å hindre huden i å puste. Sprayplaster vil fremme helingsprosessen og kan brukes til små, tørre og rene sår.

Du kan bruke sprayplaster i totalt 12-72 timer, avhengig av hudens tilstand.

Plasterfjerner

Har du fått plaster på kan du ofte ha rester som sitter på huden. Noen flekker er til og med så klissete at de kan være vanskelige å fjerne. Her kan du bruke en plasterfjerner for å fjerne plaster og overflødig lim fra huden. Dette er både en enkel og effektiv måte å fjerne plaster og selvklebende bandasjer på.

Pil til toppen

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.