Enkel matpakker med FiberHUSK

Skrevet av
Pestosnegler laget med FiberHUSK

Når ferien nærmer seg slutten og det er tid for å vende tilbake til hverdagens rutiner med skole og jobb, er det viktig å ha med seg en enkel og god matpakke som gir energi til dagen. For mange kan det være en utfordring å finne nye og spennende ideer til matpakker som samtidig er enkle å lage.

Derfor har vi satt sammen noen gode oppskrifter med FiberHUSK som er smakfulle, mettende og enkle å tilberede. FiberHUSK er et flott produkt som tilfører ekstra fiber til måltidene dine og gir en deilig konsistens til både brød og bakevarer. Disse oppskriftene er perfekte for å gjøre skolestart og hverdag litt enklere og mye mer innbydende.

Glutenfrie pizzasnurrer med persillepesto og FiberHUSK®.

Disse delikate og smakfulle glutenfrie pizzasnurrene passer perfekt til matpakken, buffeten eller som tilbehør til middagen. Vi har fylt dem med persillepesto, men du kan enkelt bruke en annen type pesto eller tapenade om du vil.

Ingredienser

Deig:
- 50 gram gjær
- 3 dl melk etter eget valg
- 1 ss honning
- 1 ss. kokosnøttolje
- 450 gram rismel
- 20 gram fibreHUSK®.
- 2 egg
- 1 ts salt

Pesto:
- 1 knippe persilleblader
- 1 fedd hvitløk
- 50 gram parmesanost
- 100 gram solsikkefrø
- 1,5 dl olivenolje
- 1 ts salt

Topping:
Revet parmesanost

Slik går du frem:

- Bland rismel, FiberHUSK® og salt sammen, og sett til side.
- Varm melken til den er lunken, og løs opp gjæren i den.
- Tilsett honning og kokosolje.
- Ta melken av varmen og ha den i en bolle.
- Tilsett de tørre ingrediensene og eggene, og bland til deigen er myk og løsner fra kantene. Tilsett mer rismel hvis den er for våt.
- La den heve på et lunt sted i ca. 45 minutter mens du lager pestoen.

Pesto:
- Blend alle ingrediensene til en jevn, fin pasta. Den kan være tørr i konsistensen.

Dryss et brett med rismel og kjevle ut deigen til et rektangel. Smør deigen med pesto og rull den sammen til en roulade. Skjær deigen i 1,5 cm tykke skiver og legg rullene på et stekebrett med bakepapir. La dem heve i 30 minutter, og sett ovnen på 180 grader varmluft. Dryss over mer ost og stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til de er gylne og sprø.


Pirogger laget med FiberHUSK

Fylte piroger med FiberHUSK®.

Pirogger er en flott liten rett som passer perfekt til buffé, tapas eller matpakke. Vi har fylt denne versjonen med et deilig fyll av ricotta og spinat, men du kan fylle dem med hva du måtte ønske.

Ingredienser

Deig:
- 75 gram rismel
- 75 gram rømme 18
- ½ dl vann
- 10 gram FiberHUSK®.
- ½ teskje salt

Fylling:
- 150 gram ricotta
- 1 pose babyspinat
- Skallet av en økologisk sitron
- Salt og pepper

1 egg til pensling

Slik går du frem:

Lag først deigen
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle til du har en fin, myk deig. Pakk den godt inn i plastfolie og la den stivne i en time i kjøleskapet.
- Forbered fyllet: Skyll spinaten, dekk den med kokende vann og la den ligge i bløt.
- Hell av så mye av vannet som mulig, og legg spinaten i en bolle sammen med ricottaen.
- Riv sitronskallet fint og tilsett salt og pepper. Bland godt sammen.
- Kjevle ut deigen og skjær ut sirkler med et glass eller en kopp, ca. 8 cm i diameter.
- Legg litt fyll på toppen og brett dem i to, og før dem forsiktig sammen med en gaffel dyppet i litt vann.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Pisk sammen egget og pensle piroggene med egg. Stek i ovnen i 10 minutter eller til de er gylne på toppen.


Stort bilde av fiberkuler laget av FiberHUSK

Snackkuler med kakao og FiberHUSK®.

Det perfekte lille mellommåltidet til ettermiddagskaffen eller matpakken. Disse snackbollene med dadler, kakao og gresskarfrø er tilsatt FiberHUSK®. Rull dem i havregryn og nyt dem som et søtt mellommåltid.

Ingredienser

- 200 gram dadler uten steiner
- 100 gram gresskarfrø
- 4 ss. kakaopulver
- 1 klype salt
- 1 ss. FibreHUSK
- 1 ss havregryn

Slik går du frem:

- Ha dadler, gresskarkjerner, kakao og salt i en blender, og la den kjøre til det blir en pasta.
- Ta daddelmassen ut av blenderen og elt inn FiberHUSK® i den.
- Rull til små kuler og rull dem deretter i havregryn.

Oppbevar dem kjølig, men ikke i kjøleskapet, og ta med deg noen til kaffen eller matpakken.


Hollandsk pannekake laget med FiberHUSK

Hollandsk pannekake med FiberHUSK®.

En hollandsk pannekake er en stor pannekake til flere personer som du skjærer i skiver. Den smaker godt med topping som gresk yoghurt, ricotta og friske, søte bær. Hvis du vil bake en glutenfri versjon, kan du bytte ut hvetemel med rismel.

Ingredienser

(1 stk, 4-6 personer)

Deig:
- 100 gram hvetemel
- 5 gram FiberHUSK®.
- ½ banan
- ½ ts bakepulver
- ¼ ts salt
- ½ ts vaniljepulver
- 3 dl melk 2 egg

Steking:
- 1 ss. kokosnøttolje

Topping:
- 4 ss. Gresk yoghurt eller ricotta
- Friske bær etter smak
- Chiafrø og/eller havregryn

Slik går du frem:

- Forvarm ovnen til 200 grader. Sett en langpanne i ovnen og la den bli varm.
- I mellomtiden legger du alle ingrediensene til røren i en blender og mikser til du har en jevn og glatt masse.
- Ta pannen ut av ovnen og tilsett kokosoljen. Hvis den smelter, er pannen varm og klar til å helle i røren.
- Sett formen i ovnen og stek i 20-25 minutter. Røren vil heve seg underveis og falle litt ned igjen når du tar den ut av ovnen.
- Pynt med banan, bær og ricotta/gresk yoghurt og server mens de er varme.

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.