Canesten

banner Canesten
7 Produkt(er)

Hva er Canesten?

Canesten har forsket på sopp i over 40 år og har dedikert seg til å forstå, forebygge og behandle problemer i intimområdet. Intimhelsen vår er viktig for oss, og Canesten har gjennom sine soppdrepende produkter tatt på seg ansvaret for å hjelpe. Dette har de gjort ved å utvikle kremer, tabletter og kapsler som behandler sopp i underlivet med klotrimazol, slik at du kan føle velvære og kontroll i egen kropp.

Canesten startet først med forskningen og utviklingen av deres klotrimazolprodukter på 1960-tallet, og i dag selges de i over 100 land. De reseptfrie legemidlene undergår kliniske undersøkelser, slik at du kan være sikker på at de tilbyr den beste, tryggeste og mest effektive behandlingen. I tillegg er Canesten opptatt av forbedring, og reviderer produktene sine kontinuerlig for å alltid ha produkter av høyest mulig kvalitet.

Problemer i underlivet

Å oppleve ubalanse i underlivet er veldig normalt og som regel helt ufarlig, men det kan være ganske ubehagelig likevel. Heldigvis er behandlingen mot både underlivssopp og bakteriell vaginose vanligvis rask og enkel, så du trenger ikke bekymre deg. Men vet du hvordan du identifiserer hvilken av de du lider av, og at bakteriell vaginose ikke kan behandles med Canesten?

Vi anbefaler deg å dra til lege dersom du opplever symptomer for første gang, eller er usikker på hva symptomene kan skyldes. Men for å hjelpe deg på vei har vi skrevet litt om hver så du kan identifisere dem, og om hvorfor Canesten bare fungerer som behandling for den ene.

Underlivssopp

Underlivssopp, eller candidavaginitt, er en gjærinfeksjon som forårsakes av en overvekst av gjærsopp som finnes i skjeden naturlig (Candida albicans). Dette kan forårsakes av f.eks. å gå med fuktig tøy rundt intimområdet, undertøy i ikke-pustende, syntetiske stoffer, eller for hyppig vasking av underlivet. Visste du at hele 3/4 kvinner vil oppleve å ha underlivssopp i løpet av livet? Til tross for dette er det ikke noe man vanligvis snakker åpent om, og det er derfor ikke så lett å kjenne symptomene før de rammer deg selv.

Symptomer på underlivssopp:

  • Endringen i utfloden - gjerne hvit, tykk og klumpete utflod
  • Svie og kløe rundt skjedeåpningen og på kjønnsleppene
  • Svie når du tisser eller under samleie
  • Rødhet og hevelser i huden i intimområdet

Bakteriell vaginose

Bakteriell vaginose er i motsetning til underlivssopp forårsaket av bakterier, ikke gjærsopp. Dette skjer fordi det er en ubalanse i vaginaens mikroflora, som forstyrrer skjedens naturlige forsvar mot overvekst av fremmede bakterier. Dette kan for eksempel skje ved for hyppig vasking, eller vasking av intimområdet med såper som ikke er skånsomme mot skjedens pH-balanse.

Siden virkemiddelet i Canesten, klotrimazol, er soppdrepende, og bakteriell vaginose ikke er forårsaket av sopp, vil Canesten derfor IKKE kunne behandle bakteriell vaginose. Les symptomene under for å lettere identifisere hva du trenger å behandle.

Symptomer på bakteriell vaginose:

  • Grå/hvit, tyntflytende utflod
  • Illeluktende utflod (kan minne om fiskelukt)
  • Ingen ytre, synlig betennelse

Behandling med Canesten

Canesten inneholder det soppdrepende virkemiddelet Klotrimazol, som er et veldokumentert stoff i bekjempelse mot soppinfeksjon i underlivet. Behandling med Canesten er enkelt og effektivt, men varierer litt utifra området du må behandle:


Canesten stikkpille (vaginaltabletter)

Canesten vaginaltabletter er for behandling av soppinfeksjonen i skjeden. Du kan nøye deg med denne enkeltpakningen med Canesten stikkpiller dersom du ikke opplever symptomer ved skjedeåpningen.


Canesten krem

Canesten krem er for behandling av plager ved skjedeåpningen. Om du lider av kløe og svie ved skjedeåpningen, anbefales det å bruke både Canesten krem ​​og Canesten stikkpiller. Med Canesten kombinasjonspakning får du begge produktene i én pakke, slik at du raskt kan behandle din vaginale soppinfeksjon og de ubehagelige symptomene på infeksjonen.

Forholdsregler under behandling med Canesten

Canesten er klinisk godkjent og trygt å bruke som legemiddel ved soppinfeksjon. De fleste kvinner over 15 år kan bruke Canesten. Det finnes likevel noen forholdsregler du bør vite om, f. eks. angående bruk av Canesten under graviditet, eller bruk av Canesten for barn. Vi anbefaler å alltid lese gjennom pakningsvedlegget, og at du sjekker innholdsstoffene i tilfellet av intoleranse mot enkelte virkestoffer.


Er Canesten trygt for gravide?

Det er ganske vanlig å ha underlivssopp under svangerskap på grunn av de store hormonelle forandringene som skjer i kroppen. 1/3 gravide kvinner plages med dette. Grunnen er økte østrogennivåer som gjør skjeden mer fuktig, noe som skaper et miljø soppen trives i. Soppen er ikke skadelig for fosteret, men det kan være plagsomt. Vi anbefaler at du snakker med legen din for å finne ut om Canesten er riktig behandling for underlivssopp under diit svangerskap.


Kan menn bruke Canesten?

Menn kan også lett få sopp, blant annet ved samleie, men ikke alle menn opplever symptomer på infeksjonen. Hvis du som mann opplever symptomer bør du kun behandle sopp som anvist av legen din.


Kan man ha sex under behandling med Canesten?

Hvis du har vaginal soppinfeksjon, bør du unngå sex til infeksjonen er borte. Klotrimazolen i Canesten bryter opp lateks, som blant annet kondomer er laget av. I tillegg kan produktene også ha en reduserende effekt på prevensjonen din, så for sikkerhets skyld anbefales det at du unngår sex i minst 5 dager etter behandling med Canesten salve.


Fungerer Canesten til behandling av fotsopp?

Fotsopp er lett å få om føttene er fuktige og varme over lengre tid. Det oppstår vanligst mellom tærne, men man kan også få det på fotsålen. Heldigvis kan Canesten også behandle dette. Canesten krem fungerer som behandling også mot fotsopp. Start din behandling mot fotsopp med Canesten krem her!


Er Canesten trygt for barn og babyer?

Hvis barnet ditt plages av soppinfeksjon bør du følge anbefalingene i pakningsvedlegget. I utgangspunktet er Canesten beregnet for de som er 15 år og oppover. Få godkjennelse av lege før du starter behandling med Canesten på yngre barn. Canesten skal oppbevares utilgjengelig for barn.


Hvor lang er behandlingstiden og er det noen bivirkninger ved bruk av Canesten?

Både behandlingstid og eventuelle bivirkninger ved bruk av Canesten finner du i pakningsvedlegget. Du finner pakningsvedleggene til Canesten-produktene her. Disse kan variere ut ifra hva du behandler og hvilket av Canestens produkter du bruker.


Kjøp Canesten enkelt og trygt hos Med24.no, hvor vi har diskret levering og reseptfrie legemidler til en god pris! Husk at du kan alltids kontakte våre utdannede farmasøyter for råd.


Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.