Tørrsjampo

Mange kvinner sverger til tørrsjampo på travle dager når det ikke er tid til å vaske håret. Den smarte sprayen gir det fettete håret ditt nytt liv – helt uten vann eller tradisjonell sjampo. Du kan lære mer om hva tørrsjampo er og hvordan du bruker det i denne guiden!

Les mer: Slik bruker du tørrsjampo | Hvilken tørrsjampo skal jeg velge? | De beste tørrsjampoene

53 Produkt(er)

Hva er tørrsjampo?

Tørrsjampo er et hårprodukt som kan rense håret ditt uten vann eller såpe. Tørrsjampo kommer i en sprayflaske, akkurat som hårspray, og har en kornete eller pulveraktig konsistens. Den smarte sprayen er perfekt for morgener hvor håret begynner å bli fett, eller for festivaler hvor hårvask er en sjeldenhet.

I stedet for å vaske bort smuss og olje fra håret og deretter style det med en hårføner, kan du med en tørrsjampo slå to fluer i én smekk: Tørrsjampoen absorberer det overflødige fettet, slik at håret ikke lenger ser flatt og fettete ut. Mange tørrsjampoer gir også et flott volum som ellers må oppnås med en hårføner.

Kvinne med mørke hårrøtter bruker tørrsjampo

Hvordan bruker man tørrsjampo?

Du trenger ikke å putte tørrsjampo i hele håret, som du kanskje ville gjort med vanlig sjampo. Fokuser på områdene der håret ditt virker fett og skittent. For de fleste gjelder dette hodebunnen, og spesielt i front ved pannen.

  • Start med tørt hår (derav navnet tørrsjampo)
  • Del håret i mindre seksjoner før du sprayer
  • Spray inn i hårrøttene der håret er fett
  • La tørrsjampoen virke i 2-3 minutter
  • Gre gjennom håret med fingrene
  • Børst gjennom håret

Guide: Hvilken tørrsjampo skal jeg velge?

Det kan være vanskelig å finne ut hvorfor man skal velge én tørrsjampo fremfor en annen. En god tørrsjampo er den som passer til både hårfargen og hårtypen din. Mange har også preferanser når det kommer til parfymen i tørrsjampo: Noen elsker en frisk eller søt duft, mens andre foretrekker en nøytral duft. Nedenfor guider vi deg til hvilken tørrsjampo du skal velge.

Hvilken tørrsjampo passer til min hårfarge?

Ettersom utvalget av tørrsjampo har blitt større, har det kommet flere produkter for spesielle hårfarger og hårtyper på markedet. Bli klokere på tørrsjampo for både lyst og mørkt hår her!

Tørrsjampo for mørkt hår 

Mange med brunt hår har problemer med de klassiske tørrsjampoene, da det hvite pulveret ser unaturlig ut i mørke hårrøtter. Derfor kan du i dag finne tørrsjampoer med farge, som f.eks. Löwengrip Good to Go Light Dry Shampoo For Brown Hair. Denne lette tørrsjampoen mykgjør håret med hjelp fra bl.a. proteinvitaminet B5.

En annen tørrsjampo som er spesielt egnet for brunetter, er Björn Axén Dy Shampoo Deep Brown. Pigmentene sørger for en jevn farge, slik at tørrsjampoen naturlig blandes inn i håret ditt. Denne tørrsjampoen for mørkt hår ble også nominert til Swedish Beauty Awards i 2018, og er vegansk og uten parabener.

Kvinne i profil med mørkt hår smiler

Tørrsjampo for lyst hår 

De fleste tørrsjampoer er lyse eller hvite på farge, så det er lett å finne farger som passer til deg med lyst eller blondt hår. Du kan derfor lett utforske de mange duftene og egenskapene som varierer fra tørrsjampo til tørrsjampo.

TIPS! Hvis du har lyst hår med mørk bunn, kan du gjøre overgangen fra etterveksten din mer diskret med en lys tørrsjampo. På den måten kan du lysne de mørke røttene, slik at håret ditt ser mer ensfarget ut. 

Gjennomsiktig tørrsjampo for alle hårfarger 

Vil du bevare din egen hårfarge når du bruker tørrsjampo? Idun Refreshing Dry Shampoo kan være den riktige tørrsjampoen for deg da. Denne tørrsjampoen er uten parfyme, og pulveret er gjennomsiktig, slik at det passer til alle hårfarger. Tørrsjampoen er også silikonfri og Svanemerket.


Hvilken tørrsjampo passer til min hårtype?

Fargen på tørrsjampoen din er en ting – hvordan den oppfører seg i håret ditt er en annen. Bli klokere på tørrsjampo for fint hår, tørr hodebunn og mye mer i følgende guide.

Tørrsjampo for tørt hår 

Har du problemer med tørt hår som likevel blir fett i hodebunnen? Gå for en tørrsjampo som er veldig lett og gjennomsiktig. På den måten unngår du å få en støvete, hvit hodebunn som gjør at resten av håret ditt ser enda tørrere ut.

TIPS! Har du også problemer med tørr hodebunn? Bruk en hårkur beregnet for hodebunnen, slik at du får optimal pleie og lindrer irritasjon. 

Tørrsjampo for fint hår 

I tillegg til å friske opp håret ditt, er tørrsjampo en enkel måte å få volum i håret på. Derfor kan også de med fint hår bruke tørrsjampo som et stylingverktøy. Gå etter tørrsjampoer som gir volum og fylde, slik at det fine håret ditt kan få nytt liv.

Tørrsjampo for fett hår 

Fett hår ser lett oljete og skittent ut, noe som kan være en plage i hverdagen. Heldigvis er tørrsjampo en fantastisk mulighet for å unngå for mye fett og olje i hodebunnen. Et eksempel er Vichy Dercos Nutrients Detox Tørrsjampo, som også er effektiv mot flass.


Hvilken tørrsjampo er best?

batiste dry shampoo med24

Det finnes som sagt mange forskjellige merker som hver lager gode og effektive tørrsjampoer. Det er vanskelig å trekke frem et enkelt produkt som er bedre enn andre, da effekten avhenger mye av hårtype og hårfarge. Heldigvis har det vært flere tester av tørrsjampo, og noen produkter er mer populære enn andre.

Tørrsjampo – best i test og favoritter

Batiste Tørrsjampo Original er en av de mest populære tørrsjampoene på markedet, og scorer ofte høyt ved best i test av tørrsjampo. Den billige Batiste tørrsjampoen er enkel å bruke og er effektiv mot fet hodebunn. Batiste har dessuten et stort utvalg av tørrsjampoer som varierer i duft og volum.

Maria Nila Tørrsjampo er ekstremt populære og er velegnet for den kvalitetsbevisste forbrukeren. Med patentert Colur Guard Complex er den med på å beskytte hår og hårfarge mot UV-stråler fra solen, samtidig som tørrsjampoene fra merket er fri for parabener og sulfater. Maria Nila tørrsjampo er også velegnet for veganere, da de er sertifisert veganske.

Mange frisørers favoritt-tørrsjampo er Lernberger Stafsing Dryclean. Den luksuriøse tørrsjampoen gir deg enkelt et glamorøst utseende, hvor håret er mykt og fyldig. Denne tørrsjampoen er dessuten silikon-, paraben- og sulfatfri, samtidig som den etterlater håret med en frisk og fruktig duft.


Pil til toppen Med24.no

Fri frakt fra 499 kr

Med Helthjem, Posten eller PostNord

30 dagers returrett

30 dagers retur- og angrerett fra du mottar varen

Medlemsbonus

Du får bonus hver gang du handler hos oss

Kundeservice

Kontakt oss på tlf. +47 21 95 94 90 (09-15 hverdager) eller email info@med24.no

Spar enda mer på dine sunne valg!

Meld deg på nyhetsbrevet vårt og få tilgang til eksklusive tilbud, kampanjer og eksperttips.